Uppsalassa on ammuttu turkkilaisjengin sisällissodassa viikon sisällä kaksi ihmistä, ammuskeluita on ollut useampia. Metsästä on löydetty murhattuna kolme jengilasta, viimeisin sunnuntaina. Foxtrot-jengin tappotahti hakee vertaistaan nyky-Ruotsin historiassa.

– Kyseessä ovat lapset, joita painostetaan ja jotka uhataan tappaa, jos he eivät suostu tekemään törkeitä rikoksia, totesi poliisiylijohtaja Anders Thornberg keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Jengisota alkoi Turkista

Thornbergin mukaan jengien rekrytointitoiminnalle on pantava piste ja rikollisilta on otettava rahat pois. Yhteiskunnalle on taattava riittävät resurssit ja työkalut, jotta tässä onnistutaan. Rikollisjengit rekrytoivat Ruotsissa kolme jäsentä päivässä, joka tarkoittaa tuhatta uutta rikollista vuodessa.

– Viime päivien tapahtumat osoittavat, kuinka tärkeää on jatkaa taistelua, eikä koskaan antaa periksi.

Jengisota alkoi Turkista, kun Foxtrot-jengin johtaja Kurdikettu eli Rawa Majid sai haastajan rikollisjärjestönsä sisältä. Ensin ammuskeltiin Turkissa ja nyt koston kierre on siirtynyt Ruotsiin. Kohteena ovat olleet aiemmasta poiketen myös rikollisten lähiomaiset.

Silmitöntä räiskintää Uppsalassa

Viikko sitten torstaina ammuttiin Uppsalassa hengiltä Majidia vastaan nousseen jengiläisen äiti. Jatkoa seurasi lähes välittömästi. Ensin ammuskeltiin muun muassa väärään asuntoon ja tiistaina murhattiin töihin matkalla ollut mies. Hänkään ei ilmeisesti ollut iskun varsinainen kohde.

Eräänä selityksenä silmittömälle räiskinälle on esitetty sitä, että lapset ja nuoret ovat olleet rikoksia tehdessään Tramadolin vaikutuksen alaisena. Tramadol turruttaa käyttäjänsä ja alentaa siten kynnystä raakaan väkivaltaan.

Keskiviikkoaamuna ammuttiin kohti asuntoa Stenhagenin lähiössä. Poliisi pidätti paikalta 18-vuotiaan miehen. Rikospaikan välittömässä läheisyydessä asuu Rawa Majidin sukulaisia.

SUOMEN UUTISET