Kurdikettu eli Rawa Majid sai haastajan rikollisjärjestönsä sisältä. Ensin ammuskeltiin Turkissa ja nyt koston kierre on siirtynyt Ruotsiin. Kohteena ovat aiemmasta poiketen rikollisten lähiomaiset. Torstaina ammuttiin hengiltä Majidia vastaan nousseen jengiläisen äiti. Jatkoa seurasi lähes välittömästi.

Poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä todennäköisin syin epäiltynä 60-vuotiaan naisen murhasta Uppsalassa torstain vastaisena yönä. SVT:n tietojen mukaan pidätetyt ovat 19-vuotias Tukholman alueelta ja 15-vuotias Länsi-Ruotsista.

– Murha noudattaa jo viime vuonna nähtyä kaavaa, jonka mukaan hyvin nuoria ihmisiä värvätään tekemään törkeitä rikoksia täällä, sanoo tutkintajohtaja Andreas Pallinder Uppsalan poliisista.

Poliisi oli median mukaan saanut vihjeitä siitä, että jotakin tulee tapahtumaan ja tekijät ovat jo paikalla Uppsalassa. Vihjeet eivät kuitenkaan olleet riittävän konkreettisia, jotta poliisi olisi voinut ryhtyä toimenpiteisiin murhan estämiseksi.

Jengisota syttyi Istanbulissa

Iäkkään naisen ampuminen on erittäin todennäköisesti seurausta Kurdiketun (Kurdistka Räven) Foxtrot-rikollisryhmän jakautumisesta kahteen kilpailevaan leiriin Turkissa. Uppsalan murhaa oli edeltänyt Istanbulissa sattunut ammuskelu. Käynnissä on siis jälleen uusi jengisota.

Törkein ja satuttavin mahdollinen teko tässä yhteydessä on läheisen surmaaminen ja siksi Istanbulin ammuskelua seuranneen koston kohteeksi valikoitui Kurdikettua eli Rawa Majidia vastaan nousseen jengirikollisen äiti.

Murhan tekijöiksi etsittiin mediatietojen mukaan lapset, jotka olivat velkaantuneet jengille ja siten rekrytoitavissa äärimmäiseen tekoon.

Tulittivat väärää asuntoa

Koston kierre jatkui Uppsalassa lauantaina, kun Stenhagenissa sijaitsevaa, ruotsalaismedian mukaan Majidin läheiselle sukulaiselle kuuluvaa asuntoa tulitettiin. Myöhemmin Dagens Nyheterin mukaan selvisi, että rikolliset olivat ampuneet väärää asuntoa.

Poliisi sai lauantaina hälytyksen myös Uppsalan lähistöllä sijaitsevaan kiinteistöön, josta oli löydetty epäilyttävä, mahdollisesti räjähteitä sisältävä paketti.

– Teimme eilen illalla tiettyjä tutkintatoimia Uppland Väsbyssä ja ne jatkuivat aamulla. Esitutkinnan keskeneräisyyteen liittyen en voi sanoa enempää, kommentoi Ola Österling Tukholman poliisista sunnuntaina Expressenille.

SUOMEN UUTISET