Maahanmuuttajataustaisen rikollisjärjestön epäillään Ruotsissa kiduttaneen kuoliaaksi kaksi 14-vuotiasta poikaa, joita jengi oli käyttänyt apuna rikoksissa. Ilmeisesti pojat olivat epäonnistuneet annetussa tehtävässä, joten heidät oli surmattu varoitukseksi muille jengin käyttämille alaikäisille apureille.

Kaksi 14-vuotiasta poikaa on löydetty surmattuina Ruotsissa, kertoo Aftonbladet-lehti. Asiasta on uutisoinut myös Ruotsin yleisradio SVT. Poliisin mukaan molempia on kidutettu ennen heidän kuolemaansa. Ruumiit oli kätketty eri paikkoihin metsään. Pojat olivat kumpikin karkureissulla lastensuojelulaitoksesta, joihin heidät oli sijoitettu.

Poliisi ja media ovat poikkeuksellisen avoimesti julkaisseet poikien nimet ja kuvat. Etunimien ja kuvien perusteella pojat ovat maahanmuuttajataustaisia: toinen näyttää somalilta ja toinen arabilta.

Tehtävässä epäonnistumisesta rangaistiin kuolemalla

Poliisin teorian mukaan Foxtrot-jengiksi kutsuttu rikollisryhmä olisi värvännyt joukon nuoria suorittamaan tiettyjä tehtäviä. Alaikäiset nuoret ovat kuitenkin epäonnistuneet yhden tehtävän suorittamisessa, minkä vuoksi kyseiset kaksi 14-vuotiasta on surmattu kiduttamalla varoitukseksi toisille. Aftonbladet-lehden mukaan kidutettujen nuorten kuvia on lähetetty muille nuorille varoitukseksi.

Foxtrot-jengin johtajaksi epäillään Rawa Majid -nimistä miestä, joka tunnetaan katunimellä ”Kurdikettu”. Suomen Uutiset on kertonut hänestä aiemminkin: häntä on epäilty muun muassa siitä, että hän olisi rahastanut huumeet kahteen kertaan vasikoimalla oman huumemuulinsa.

Jutun esitutkintaa johtava syyttäjä Hanna Cardell kertoo Aftonbladetille, että poliisi on joitakin viikkoja sitten ottanut kiinni 15-vuotiaan, jota epäillään avunannosta toisen pojan murhaan. Surmiin arvellaan liittyvän useita epäiltyjä, mutta vain tämä yksi on tällä hetkellä vangittuna.

SUOMEN UUTISET