Neljä nuorta on viety sairaalaan nuorisojengien otettua yhteen Eskilstunan keskustassa. Joukkotappelu käytiin koulujen urheilupäivän yhteydessä. Kunnan koulutoimenjohtajan mukaan useat yläasteen oppilaat ovat saaneet vammoja veitseniskuista. Poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä epäiltynä murhayrityksestä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Munktellarenan alueelle Eskilstunassa vähän ennen yhtä iltapäivällä. Paikalla oli meneillään Årbyn koulun urheilupäivä, joka oli keskeytynyt silminnäkijöiden mukaan kahden noin 20-päisen nuorisojoukon yhteenottoon, kertoo SVT.

Poliisin mukaan tappelussa oli käytetty teräaseita ja vammoja saaneet ovat noin 15-vuotiaita poikia. Neljä henkilöä vietiin paikalta sairaalaan, eikä heidän vammojensa vakavuudesta ole tietoa.

Tekoja tutkitaan murhan yrityksenä

Dagens Nyheterin mukaan sairaalaan viedyt ovat ysiluokkalaisia. Poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä ja tekoja tutkitaan nimikkeellä murhan yritys. Lisää pidätyksiä on poliisin mukaan luvassa.

Koska yhteenotto tapahtui kesken koulun urheilupäivän oppilaiden keskuudessa, tapahtumalla on paljon silminnäkijöitä. Läheinen koulu evakuoitiin välittömästi ja oppilaat saavat halutessaan kriisiapua.

Eskilstunaan julistettiin hätätila heti viranomaisten saatua tiedon tapahtumasta.

SUOMEN UUTISET