Sisäinen turvallisuus muuttuu Suomessa yhä karmeammaksi ja hyvinvointivaltion perustukset murtuvat. Se tarkoittaa jengien riehumista, katujen puukkovaltaa, nuorten ryöstämistä ja pahoinpitelyä. – Olemme rotkon reunalla, muistuttaa Riikka Purra.

– Vaikka omaa salkkuani kuvaa lähinnä talouden kivireki, kaatui syliimme hallituksessa paljon muutakin. Yhä karmeammaksi muuttuva sisäinen turvallisuus tarkoittaa väkivaltaa, jengien riehumista, katujen puukkovaltaa, nuorten ryöstämistä ja pahoinpitelyä. Maahanmuuton ongelmat yleistyvät ja arkipäiväistyvät, mutta ovat valtaosaltaan edelleen piilossa, sanoi puheenjohtaja Riikka Purra puoluevaltuuston avanneessa puheessaan Pikkuparlamentissa.

Taustalla on Purran mukaan yhteiskunnan perustavanlaatuinen muuttuminen kehitysmaaperäisen massamaahanmuuton seurauksena. Tämä aiheuttaa ongelmia kaikille osa-alueille, kouluista sosiaali- ja terveydenhuollon kautta turvallisuuteen.

Länsimaita uhkaava ilmiö

Purra sanoo, että kyseessä on aktiivisen politiikan aikaansaama, itsestään ja maailmasta liikaa uskovien poliitikkojen, typerien ja naiivien päättäjien tuottama yhteiskunnan uusi ominaisuus, maahanmuuton ongelma.

– Tämä rikkoo meidän maatamme, meidän turvallisuuttamme, meidän puolustettavaa hyvinvointiamme ja rauhaamme, kuten se tekee kaikissa muissakin länsimaissa.

– Maahanmuutto on fundamentaalein länsimaita, Eurooppaa ja Suomea uhkaava ilmiö, ei pelkkä pelko vaan jatkuvasti, koko ajan toteutuva kehityssuunta.

Suomi hyvyyskilpailun priimus

Suomalaisten syliin ovat kaatuneet myös Venäjän hybriditoimet ja rajan yli saapuvat ”maahanpyöräilijät, nuo haavoittuvat ihmispolot, joita sosiaalijärjestelmämme niin kovin mielellään haluaa paijata”.

Rajalainsäädäntöä muokattiin ajoissa toissa kesänä, joten suomalaiset kykenivät toimimaan. Kun raja jälleen aukesi, Venäjä toimi juuri siten, kuten voitiin odottaakin. Sille annettiin mahdollisuus reagoida myös toisin, koska Purran mukaan toimiva raja on myös Venäjän etu.

– Näin ei käynyt, ja hallitus teki uuden päätöksen heti.

– Mutta kyllä, kokonaisuus on vaarallisen puutteellinen. Olemme lähellä rotkoa jatkuvasti. Ja miksi? Koska olemme kansainvälisen hyvyyskilpailun priimus, kuin tehty valtaamista varten. Asylum, asylum, tulkaa ja ottakaa. Lainsäädännössämme ja järjestelmässämme on vielä enemmän ongelmia kuin osasin oppositiopoliitikkona pelätä.

Maahanpyöräilijöistä miljoonien kustannukset

Talouden epätasapainoa voidaan korjata, jos halutaan. Ja niinhän nyt toimitaan. Monikulttuuristuminen eli väestöpohjan käytännössä peruuttamaton muuttuminen ja sen myötä syntyvät ongelmat kuitenkin jäävät.

Ongelmia ei korjaa nousukausi, eikä Purran mukaan edes leikkausintoinen valtiovarainministeri, saatikka teknologinen innovaatio. Niitä ei korjaa yksikään hallitus sen jälkeen, kun tilanne on tarpeeksi paha.

– Ja tietenkin, rahaahan tähänkin menee – jos lasketaan keskimäärin miljoonan elinkaarikustannukset yhdelle maahanpyöräilijälle, jokainen voi ynnätä, että ei ole roposista kyse.

– Pelkästään se, paljonko maahan pyöräiltiin eilen, yhden päivän aikana, saa aikaan pakokauhua. Mutta jossakin hierotaan käsiä. Sillä yhden pakokauhu on toisen riemu; lisävelka ja väsymätön veronmaksaja on toisen kasvava tuotto.

Vaihtoehdot vähissä

Perussuomalaiset on hallituksessa, jotta saataisiin aikaan muutosta. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Sisäministeri taistelee, valtiovarainministeri taistelee, kaikki perussuomalaiset ministerit taistelevat. ”Kunpa suomalaisten silmät aukeaisivat, muidenkin kuin perussuomalaisten”.

– Kyllä, perussuomalaiset on erilainen puolue, Purra totesi.

– Toivottavasti muustakin syystä kuin siksi, ettei se ole vielä ehtinyt kokemattomuuttaan ja lyhytikäisyyttään paatua. Älkäämme kuplautuko, älkäämme muuttuko standardipuolueeksi!

SUOMEN UUTISET