Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson keskittyi uudenvuodenpuheessaan paljolti hengennostatukseen ja positiivisen ilmapiirin luomiseen. Ajat ovat ankarat, mutta Ruotsissa päättäjät ovat nyt kaikkea muuta kuin voimattomia. Suunta on kääntynyt ja pimeydessä näkyy valoa.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson aloitti vuodenvaihteen puheensa positiivisella viestillä toteamalla, että mennyt vuosi on ollut puolueelle menestyksekkäin kautta aikain.

Kaikki on mennyt ”paremmin kuin on pystynyt edes uneksimaan” ja ”suuresta on tullut vieläkin suurempi”.

Ulkomaiset sodat ja levottomuudet hallitsevat ruotsalaista todellisuutta, mutta myös kotimaassa on hätä. Jengisodista inflaation kautta ruoan hintaan. Kaikesta huolimatta ilmassa on myös toiveikkuutta, valoa pimeydessä.

Suunta on kääntynyt

Ulkomailla riehuvien kriisien osalta tehdään voitava, eli tuetaan Ukrainaa ja Israelia. Ruotsidemokraatit taistelevat epädemokraattisia voimia vastaan, jotka uhkaavat itsenäisiä demokratioita kautta maailman.

Ruotsin mahdollisuudet järjestellä koko maailman asioista ovat kuitenkin ”lievästi sanottuna rajalliset”. Tehdään se mitä voidaan.

– Ruotsissa moni asia sen sijaan menee oikeaan suuntaan. Me ruotsalaispoliitikot olemme kaikkea muuta kuin voimattomia. Päin vastoin olemme vastuussa siitä, että saamme rakkaan maamme taas oikealle tielle.

– Suunta on kääntynyt ja kaikki käy vielä hyvin, muuten en istuisi tässä, Åkesson painotti.

Ruotsalaiset ensin

Vuoden 2024 suunnitelmista puhuessaan Åkesson mainitsi ensimmäisenä sen, että maan talous on menossa parempaan päin ja vuodesta on tulossa Ruotsille mennyttä parempi. Jengiväkivalta otetaan vihdoinkin vakavasti ja juurisyihyn puututaan.

– Tuhoisa sosialidemokraattinen maahanmuuttopolitiikka on muisto vain, maahanmuuttajien määrä vähenee ja kustannukset laskevat. Enemmän ruotsalaisten rahaa yhteiseen hyvinvointiimme.

Islamismille ei sijaa

Åkesson pohti, voisiko 2024 olla vuosi, jolloin ruotsalaiset viimein heräävät ja tajuavat, että islamismilla ei ole sijaa Ruotsissa.

– Ruotsalaisystävät, pieleen menneen kehityksen kääntäminen tolalleen vie aikansa. Mutta yhdessä, itseemme ja maahamme luottaen pystymme siihen. Lopulta kaikki käy hyvin.

SUOMEN UUTISET