Jengiampumiset ovat ainoastaan epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan jäävuoren huippu. Taustalla on ”itsevalittu ulkopuolisuus”, klaanirakenteet sekä kunniakulttuuri. Ruotsidemokraattien puheenjohtaja sanoo Expressenin haastattelussa, että nyt on tullut aika jokaisen ruotsalaisen valita puolensa. Ota tai jätä.

Ruotsi on sisäisessä kriisissä ja porvarihallitus yrittää nopeuttaa prosesseja, joilla pystyttäisiin taistelemaan jengiväkivaltaa vastaan. Ruotsidemokraatit ovat vilauttaneet tukemalleen hallitukselle ulkonaliikkumiskieltoa ja mahdollisuutta pistää jopa 13-vuotiaita telkien taakse.

Ampumiset vain jäävuoren huippu

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson on Expressenin haastattelussa kuitenkin sitä mieltä, että pelkkä rangaistusten koventaminen ei riitä, vaan jengiväkivallan takana lymyää paljon suurempi ongelma, joka huutaa ratkaisua.

– Meidän olisi hyvä ymmärtää, että ampumiset ovat vain jäävuoren huippu. Takana lymyävät klaani- ja kunniakulttuuri sekä muut rikolliset rakenteet, jotka itsessään luovat oman yhteiskuntansa.

Åkessonin mukaan aika on nyt kypsä kokonaisvaltaiseen keskusteluun, jossa tunnustetaan epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seuraukset ja ryhdytään kokonaisvaltaisiin toimiin virheiden korjaamiseksi.

Rikollisilta kansalaisuus pois

Rikollisilta, kuten Rawa Majidilta eli Kurdiketulta, pitää ottaa pois Ruotsin kansalaisuus. Tässä on kuitenkin vielä kyse ”matalalla roikkuvasta hedelmästä”. Kansalaisuus pitäisi voida ottaa pois muistakin perustelluista syistä.

– Ruotsissa ollaan tilanteessa, jossa maamme kansalaiset eivät osaa ruotsia. Heillä ei ole minkäänlaista sidettä ruotsalaiseen yhteiskuntaan. He ovat täällä vain tehdäkseen rikoksia ja pilaavat Ruotsin passin ja kansalaisuuden maineen kautta maailman. Tästä kaikesta on yksinkertaisesti päästävä eroon.

Tulijoiden on valittava puolensa

Åkesson toteaa itse, että kansainvälistä lakia ja sopimuksia on noudatettava. Uudistuksia ei kuitenkaan pidä torpata sillä perusteella, että ne ovat joskus olleet poliittisesti mahdottomia. Paradigman muutos on tuloillaan ja ”itsevalitun ulkopuolisuuden” aika on oleva ohimenevää.

– Tämä on murrettava pakottamalla ihmiset valitsemaan puolensa ja sopeutumaan arvoihimme. Ruotsissa ei voi asua ja olla samalla osa klaaniyhteiskuntaa, yhteiskuntamme on rakennettu eri tavalla.

– Joko sen hyväksyy tai sitten muuttaa muualle, Åkesson toteaa.

SUOMEN UUTISET