Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa maakuntalehden kolumnissaan siitä, kuinka perussuomalaiset ovat olleet oikeassa maahanmuuton suhteen.

Alexander Stubb totesi Twitterissä helmikuussa 2017: ”Hyvä Donald Trump, Ruotsi on maahanmuuttoystävällinen, kansainvälinen & liberaali. Yksi menestyvimmistä, rikkaimmista ja turvallisimmista paikoista maailmassa.”

Jussi Halla-aho taas puhui jo vuonna 2006 Scripta-blogissaan ”Ruotsin tiestä” ja väkivaltaisista nuorisojengeistä kaduilla. Hän totesi, että ”ruotsalainen järjestäytynyt yhteiskunta on matkalla kohti romahdusta” lueteltuaan ensin järkyttäviä uutisia katuväkivallasta ja seksuaalirikoksista länsinaapurissamme.

– Näemme nyt syksyllä 2023 aivan valtakunnallisilta mediakanavilta, kumpi poliitikoista oli oikeassa Ruotsin suhteen, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää.

Poliisi paljasti huumeorganisaation

Lokakuun 2023 alussa viestimissä uutisoitiin laajalti, kuinka poliisi oli paljastanut suuren kansainvälisen huumausaineiden levitysorganisaation, jonka epäillään tuoneen Suomeen satoja kiloja huumausaineita. Vyyhdin kerrottiin kytkeytyvän Ruotsissa kauhua herättäneeseen Kuolemanpartioon eli Dödspatrulleniin.

Epäillyt ovat useiden eri maiden kansalaisia ja syntyneet pääosin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella. Ylen tiedon mukaan pidätykset ovat kohdistuneet erityisesti Helsingin Vuosaaressa toimivaan jengiin.

– Poliisin tiedotteen mukaan epäiltyjen joukossa ei ole kantasuomalaisia. Ei yllätä yhtään, toteaa Mäenpää.

Ruotsalaistoimittaja ei yllättynyt

Mäenpää huomauttaa, etteivät uutiset rikollisjärjestöjen rantautumisesta Suomeen yllättäneet ruotsalaista rikostoimittajaa Diamant Salihua, jonka ajatuksia Mäenpää on aikaisemmin nostanut esiin.

– Hänen mukaansa seuraava ryhmä on jo tulossa, kirjoituksessa muistutetaan.

Esimerkiksi Salihu nosti ruotsalaisen rikollisjengi Foxtrotin, jota pidetään vielä huomattavasti väkivaltaisempana kuin Dödspatrullenia. Hänen mukaansa rikollisorganisaatiot haluavat levittäytyä kaikkialle Pohjoismaihin.

Jengit sisäisessä koston kierteessä

Huoli Foxtrotista ei ole tuulesta temmattu. Ruotsissa jengiväkivalta on kiihtynyt etenkin juuri Foxtrotin ajauduttua sisäiseen valtakamppailuun paitsi länsinaapurissa myös Turkin maaperällä. Kuluneen syyskuun aikana uutisoitiin, kuinka Ruotsissa on ammuttu 11 ihmistä pelkästään kyseisen kuun aikana. Lisäksi yksi henkilö on kuollut räjähdyksessä.

– Perussuomalaiset ovat olleet oikeassa. Ne löysään maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät ongelmat, joista varoittelimme vuosikaudet, näkyvät nyt entistä kirkkaammin julkisuudessa. Uutiset ovat olleet huolestuttavia, mutta eivät valitettavasti yllättäviä, Mäenpää huomauttaa.

– Suomalaisten onneksi meillä on nyt hallitus, jossa perussuomalaiset ovat vahvasti mukana, kansanedustaja päättää kolumninsa.

Suomen Uutiset