Maanantaina iltayhdeksän aikaan 16-vuotias poika ampui käsiaseella 19-vuotiasta, luotiliiviin pukeutunutta miestä Helsingin Kampissa sijaitsevan Finnkino Tennispalatsi -elokuvateatterin edustalla. Ampujan kanssa samaan hissiin joutunut nainen kertoi kokemuksestaan Enbuske ja Paparazzi Hörkkö -podcastissa.

Toimittaja Tuomas Enbuske haastatteli torstaina nuorta naista, joka oli ollut samassa hississä Kampin ampujan kanssa. Hän nousi hissiin siinä kerroksessa, jossa elokuvateatterin karkkihylly sijaitsee. Hengästynyt ja hätääntyneen oloinen poika tuli samaan hissiin hänen perässään.

– Se poika tuli samaan hissiin mun kanssa. Tajusin heti, että jotain on tapahtunut, ja sitten huomasin aseen, nuori nainen kertoo Enbuskelle.

Ampuja piti kättään pussissa, ja nainen huomasi pussin muodosta, että pojan kädessä oli ase. Hississä ei kuitenkaan tapahtunut mitään, vaan molemmat koettivat olla huomaamatta toisiaan.

Hissi nousi yhden kerroksen ylöspäin, jolloin nainen poistui hissistä ja poika juoksi toiseen suuntaan. Nainen oli tapauksesta järkyttynyt vielä seuraavana päivänäkin, eikä voinut mennä töihin. Silminnäkijän koko kertomus on kuunneltavissa Enbuske ja Paparazzi Hörkkö -podcastissa

Kaksi nuorta vangittiin perjantaina

Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina pidetyssä vangitsemisoikeudenkäynnissä vangittiin kaksi nuorta miestä. Vuonna 2007 syntynyt suomalaispoika vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Vuonna 2004 syntynyt ulkomaalaismies vangittiin epäiltynä ryöstön yrityksestä ja huumausainerikoksesta. Tiedossa ei ole, onko ryöstön yrityksen uhri ampumisesta epäilty poika vai joku muu.

Poliisi ei löytänyt huumeita kummankaan epäillyn hallusta maanantai-iltana. Siitä huolimatta poliisi on sitä mieltä, että ampumisen taustalla oli pieleen mennyt huumekauppa. Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala kertoi MTV Uutisille, että nuorten miesten kesken oli takaa-ajo, joka päättyi ampumiseen.

Molemmilla rikostausta

Ampumisesta epäillyllä 16-vuotiaalla on takanaan väkivalta- ja huumausainerikoksia. Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan hän on myöntänyt myyneensä Turussa Ksalol-lääketabletteja ja pitäneensä hallussaan noin 300 Ksalol-tablettia sekä joitakin grammoja marihuanaa.

Pojalla on toinenkin sakkotuomio huumausainerikoksesta sekä kaasusumuttimen hallussapidosta. Lisäksi hän on syyllistynyt rikoksiin jo ennen 15 vuoden rikosvastuuikää. Tiedot näistä teoista eivät ole julkisia.

Myös ammutuksi joutuneella 19-vuotiaalla on rikoshistoriaa. Hän on saanut alaikäisenä useita tuomioita varkaus- ja pahoinpitelyrikoksista. Helsingin Sanomat kertoo, että epäilty on esimerkiksi sopinut tekaistuja vaatekauppoja, joiden tarkoituksena on ollut varastaa ostajan rahat.

Ollessaan 15-vuotias hän oli yhdessä kolmen muun nuoren kanssa varastanut teini-ikäiseltä uhrilta satojen eurojen arvoisen Off-White-merkkisen hupparin, kuulokkeet ja käteistä rahaa. Yksi porukasta uhkasi uhria teräaseella ja epäilty oli lyönyt uhria nyrkillä kasvoihin.

Kaveriporukan toiminta muistuttaa katujengien tekemiä rikoksia. Tuolla kertaa tuomioksi tuli vuosi ehdollista vankeutta. Lisäksi mies on tuomittu pahoinpitelystä ja varkaudesta päiväsakkoihin.

SUOMEN UUTISET