RUOTSI| Eilen demaripuheenjohtaja vaati armeijaa apuun maata vavistuttavan väkivallan aallon takia. Tänään Ruotsin poliisi ilmoittaa pyytää puolustusvoimilta virka-apua. Asia puhuttaa Ruotsin lisäksi Suomessa.

Puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi ruotsalaisen keskusteluilmapiirin nopeaa muutosta:

”Ruotsin tie maahanmuuton ongelmien kieltämisestä siihen, että armeija tulee kadulle, oli varsin lyhyt ja nopea. Suomi voi vielä valita toisin, jos olemme päättäväisiä. Helppoa se ei ole.”

RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet ei vakuutu Purran kommentista. Hän kirjoittaa: ”Nyt kyllä valtiovarainministeri harrastaa sellaista pelottelua joka minun mielestäni on itsessään uhka meille kaikille.”

Keskusteluun osallistuva nimimerkki kummastelee, miten Suomen turvallisuudesta huolissaan oleva valtiovarainministeri olisi uhka Suomelle. Asia on herättänyt runsaasti keskustelua.

Sisäministeri Mari Rantasen otteelle kehuja

Kansanedustaja Miko Bergbom (ps.) kommentoi Ruotsin tilannetta: ”Ruotsin jengiongelman ja alueiden eriytymisen juurisyynä on hallitsematon maahanmuuttopolitiikka. Lintukoto, joka monelle helvetiksi. Tehtyjä virheitä ei Suomen tule toistaa. Katsonkin ylpeydellä tältä osin hallituksen ohjelmaa ja siitä pääosin vastaavan sisäministerin toimintaa”

Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) vaatii loppua löperölle sinisilmäisyydelle: ”Ruotsin maahanmuuttopolitiikka oli Euroopan löperöintä. Siksi myös sen seuraukset ovat Euroopan tuhoisimmat. Samalla tiellä kulkee silti koko läntinen Eurooppa. Kyse ei ole vähemmästä kuin koko sivilisaatiomme tulevaisuudesta. Holtittomille kansainvaelluksille on tultava loppu.”

SUOMEN UUTISET