Ison-Britannian sisäministeri pitää monikulttuurisuutta epäonnistuneena yhteiskuntakokeiluna. Hallitsematon maahanmuutto muodostaa hänen mielestään eksistentiaalisen uhan länsimaille. Laittoman maahanmuuton ja ylisuvaitsevaisen monikulttuurisuusideologian yhdistelmä on ollut Euroopalle suorastaan myrkyllinen.

American Enterprise Institute -ajatuspajan esitelmätilaisuudessa Washingtonissa puhunut brittisisäministeri Suella Braverman pitää monikulttuurisuutta epäonnistuneena yhteiskuntakokeiluna, jonka ”jäljet näkyvät Euroopan kaupunkien kaduilla Malmöstä Pariisiin ja Brysselistä Leicesteriin”, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

– Hallitsematon maahanmuutto, riittämätön integraatio ja harhaan vievä monikulttuurisuusideologia ovat viime vuosikymmenien aikana osoittautuneet myrkylliseksi yhdistelmäksi Euroopalle, sisäministeri Suella Braverman sanoo.

Rasismileiman pelko estää toimimasta

Hänen mukaansa tavoitteena pitää olla laittoman maahantulon estäminen. Nykyinen pakolaisjärjestelmä on aikansa elänyt ja muodostaa länsimaille eksistentiaalisen uhan, jos sääntöjä ei tiukenneta. Rasismileiman pelko estää kuitenkin länsimaita tiukentamasta turvapaikkapolitiikkaansa.

YK:n pakolaissopimus luotiin hyvin erilaisessa tilanteessa 70 vuotta sitten. Braverman väittää, että turvapaikan saamisen ehtoja on vuosikymmenien varrella jatkuvasti alennettu. Nyt turvapaikkaan periaatteessa oikeutettuja ihmisiä on maailmassa satoja miljoonia.

– Me emme voi ylläpitää turvapaikkajärjestelmää, jossa turvapaikan saamisen perusteeksi riittää, että olet homo, nainen tai muuten vaarassa joutua syrjityksi omassa maassasi.

Turvapaikkashoppailu torjuttava

Tämän vuoden aikana jo lähes 24 000 tulijaa on ylittänyt Englannin kanaalin laittomasti pienveneillä. Laittomien siirtolaisten hyökyaallon patoaminen on yksi brittihallituksen kärkitavoitteista, mutta tähän asti puheita on ollut enemmän kuin tekoja.

Sisäministeri Braverman korostaa, että yksikään kanaalin yli tuleva ”pakolainen” ei ole ollut välittömässä vaarassa EU-alueella oleskellessaan, vaan kyse on puhtaasta ”turvapaikkashoppailusta”. Braverman ehdottaa, että turvallisen maan kautta tulevia siirtolaisia ei pitäisi kohdella pakolaisina.

Sisäministeri toteaa, että laiton siirtolaisuus tuo mukanaan kustannuksia, yhteiskunnallisia ongelmia ja rikollisuutta.

– Ihmiset, jotka päättävät ylittää kanaalin laittomasti turvallisesta maasta tullen ovat jo osoittaneet halveksuvansa meidän lakejamme.

Omat vanhemmat tulivat laillisesti

Monet ovat kritisoineet Suella Bravermania ihmetellen, että miten hän voi vastustaa maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta, vaikka on itse maahanmuuttajien tytär. Braverman sanoo ITV-uutiskanavan toimittajalle pitävänsä loukkaavana sitä, että hänen oletetaan oman taustansa takia kannattavan kaikenlaista maahanmuuttoa.

Sekä Bravermanin että pääministeri Rishi Sunakin vanhemmat ovat etnisiä intialaisia, jotka muuttivat Britannian Afrikassa sijainneista siirtomaista Englantiin 1960-luvulla brittiläisen imperiumin hajotessa ja siirtomaiden itsenäistyessä.

– Minun vanhempani tulivat tänne laillisesti sen hetkisiä sääntöjä noudattaen. Minä yritän torjua laittomasti maahan tulevia ihmisiä, jotka rikkovat meidän sääntöjämme, sisäministeri Braverman sanoo.

SUOMEN UUTISET