Perussuomalaisten hallitusvastuun ja uuden hallitusohjelman myötä monella politiikan sektorilla Suomessa tulee tapahtumaan täyskäännös. Myös maahanmuuttopolitiikkaa kiristetään selvästi verrattuna siihen, mitä edellinen Marinin hallitus teki.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra on kuvannut maahanmuuttopolitiikan tulevia kiristyksiä paradigman muutokseksi. Perussuomalaisten hallitusvastuun myötä esimerkiksi turvapaikanhakujärjestelmää tehostetaan. Jatkossa kielteisen päätöksen saaneet palaavat tai heidät palautetaan lähtömaihin mahdollisimman nopeasti. Lisäksi muun muassa kansalaisuuden saamisen ehtoja kiristetään ja pakolaiskiintiö lasketaan 500 henkeen.

Pieni osa ongelmista pääsee uutisiin

Perussuomalaisten puoluekokouksessa tänään pitämässään linjapuheessa Purra totesi, että kun tänä kesänä Suomessa on metsästetty rasismia, niin samaan aikaan maahanmuuton aiheuttamat ongelmat ovat kehittyneet valitettavan voimakkaasti, niin omassa maassa kuin muuallakin.

– Parasta mainosta hallituksen ajaman maahanmuuttopolitiikan kiristyksen puolesta voi löytää ruotsalaisista uutisista. Milloin räjähtelee, milloin ammutaan, milloin festivaali muuttuu kaaokseksi, milloin mitäkin. Ja kuitenkin, vain pieni osa siitä kaikesta yhteiskunnan muutoksesta ja arjen ongelmista pääsee uutisiin. Samaa tietenkin tapahtuu muuallakin, Saksassa, Ranskassa, Britanniassa, Belgiassa, Itävallassa, Espanjassa, Kreikassa, Italiassa, mutta näistä ei suomalainen uutistenkuluttaja tiedä sitäkään vähää kuin Ruotsin tapahtumista, jollei itse klikkaa rajojemme ulkopuolelle, Purra sanoo.

Päättömyyksia aletaan vihdoin rajoittaa

Samaan aikaan kun kaikki ennustettavat merkit toteutuvat Suomessa yksi kerrallaan ja ymmärrämme ajautuvamme kohti samaa, itseään suvaitsevaisiksi kutsuvat holtittoman maahanmuuttopolitiikan kannattajat toistavat samoja abstrakteja väitteitään ja ihanteitaan kuin aina ennenkin, Purra kuvaa julkista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta.

– Että lisätään kotouttamista, että vähennetään rasismia, että ilman maahanmuuttoa ei voida olla, elää ja selvitä, että ei saa olla negatiivinen. Ja että arvot, nuo maagiset kaiken selittävät, niistä pitää pitää kiinni ja haluta lisää maahanmuuttoa.

– Ensimmäistä kertaa koskaan tuo typerryttävä ja naiivi puhe ei kuitenkaan aiheuta migreeniä ja saa epätoivoisena huokailemaan. Arvaatteko miksi. Siksi että perussuomalaiset on hallituksessa ja hallitusohjelman kirjauksilla tätä päättömyyttä voimakkaasti rajoitetaan. Ei tietenkään niin paljon kuin jos olisimme saaneet yksin päättää, mutta kokonaisuus huomioiden erittäin paljon. Kun on perussuomalainen sisäministeri, suomalainen voi nukkua rauhassa.

SUOMEN UUTISET