Hallitus valmistelee parhaillaan tiedonantoa rasismia vastaan, joka tullaan antamaan eduskunnalle syyskuun alussa. Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä muistutti eilen A-studiossa, että uuteen hallitusohjelmaan on jo nyt kirjattu erilaisia toimia syrjimättömyyden edistämiseksi.

Hallituspuolueet olivat koolla eilen käsittelemässä eduskunnalle muutaman viikon kuluttua annettavan tiedonannon sisältöä. Tiedonanto koskee toimia rasismin ehkäisemiseksi ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä muistutti eilen A-studiossa, että uuteen hallitusohjelmaan on jo nyt kirjattu toimia syrjimättömyyden edistämiseksi.

Mäkelän mukaan asia tulisi nähdä laajemmin.

– Niin, että puhuttaisiin myös esimerkiksi miesten ja poikien sekä vammaisten syrjinnästä. Kansainvälisessä vertailussa poikien oppimistulokset ovat Suomessa todella huonoja. Lisäksi työttömyyteen ja syrjäytymiseen liittyvät ongelmat pitkälti liittyvät miehiin.

Vaikeistakin asioista täytyy puhua

Mäkelä huomautti, että julkisessa keskustelussa usein vedotaan ”syrjiviin rakenteisiin”.

– Yhteiskunnassa voi myös olla sellaisia syrjiviä rakenteita, jotka johtavat miesten ja poikien kohdalla ongelmiin.

Perussuomalaisille kirjauksien tekeminen selontekoon riippuu esimerkiksi siitä, miten rasistinen kielenkäyttö määritellään. Mäkelä toi esille, että sananvapaus kuuluu myös poliitikoille ja että poliitikon tehtävänä on myös tuoda esille kansalaisille tärkeitä asioita.

– Yhteiskunnallisista ongelmista, vaikeistakin asioista, täytyy voida käydä keskustelua ilman, että joutuu miettimään, keksiikö joku loukkaantua siitä, Mäkelä perustelee.

Suomen Uutiset