Birmingham on todellinen kansojen sulatusuuni, sillä kaupungin asukkaat edustavat 187 eri kansallisuutta. Britannian toiseksi suurin metropoli on nyt myös vararikossa. Syynä ovat vajaan 90 miljoonan budjettivaje sekä tasa-arvovaateiden kustantamiseen vaadittavat 760 miljoonaa puntaa.

Birmingham on miljoonakaupunki ja toiseksi suurin metropolialue Britanniassa heti Lontoon jälkeen. Birmingham on myös ensimmäisiä ”superdiversiteettikaupunkeja”, jossa asukkaista yli puolet kuuluu johonkin etniseen vähemmistöön.

Supermonimuotoisen kaupungin asukkaista 51,4 prosenttia edusti vähemmistökansallisuuksia vuonna 2021. Työväenpuolueen johtama Birmingham on tullut tunnetuksi myös käytännön toimistaan (City of Sanctuary), joilla se pyrkii auttamaan turvapaikanhakijoita sekä eri puolilta maailmaa vaikeista oloista saapuvia maahanmuuttajia.

Vain välttämättömimmät maksut hoidetaan

Birmingham on nyt siis ilmoittanut maksukykynsä katoamisesta. Kaupunki on niin vararikossa kuin kunta olla voi ja runsaan miljoonan asukkaan palvelutuotanto suurten kysymysten edessä. Vain kaikkein välttämättömimmät maksut hoidetaan.

Kuluvan vuoden budjetissa on 87 miljoonan punnan (101 M€) vaje ja sukupuolineutraaliin palkkajärjestelmään siirtymisestä puuttuu rapiat 760 miljoonaa puntaa (881 M€), tietää CNN.

– Birminghamin kaupunginvaltuusto on kohdannut ennen näkemättömiä taloudellisia haasteita sosiaalimenojen valtavan kasvun, yritystulojen laskun sekä laukkaavan inflaation takia. On täysin selvää, että paikallishallinto on totaalisen myrskyn kourissa, toteavat valtuuston puheenjohtajat John Cotton sekä Sharon Thompson antamassaan lausunnossa Guardianin mukaan.

SUOMEN UUTISET