Israelin presidentti Isaac Herzog kertoi CNN:n haastattelussa, että kaatuneelta Hamas-terroristilta on löytynyt painettu ohjekirja, jossa on ohjeet ihmisten kidutukseen ja sieppaamiseen. Kirjassa opastetaan myös tarkasti, kuinka murtautua esimerkiksi ihmisten koteihin ja kibbutsille.

Isaac Herzog esitteli kirjaa CNN:n suorassa lähetyksessä toimittaja Wolf Blizerille.

– Kiduta on ensimmäinen asia, mitä kirjassa sanotaan. Tämä on tarkka opas, kuinka ihmistä kidutetaan ja kuinka heidät siepataan, Herzog sanoo CNN:n haastattelussa näyttäen kopiota kirjasta toimittajalle.

Israeliin 7.10. kohdistuneessa Hamasin terroristisessa hyökkäyksessä kuoli noin 1 300 ihmistä, joista suurin osa oli siviilejä. Terroristit ottivat ainakin 155 panttivankia.

Kibbutsilta löytyi naisen päänahka

Herzog huomauttaa haastattelussa, että monet panttivangeista ovat vanhuksia tai lapsia.

– Keitä nämä panttivangit ovat? Vauvoja, raskaana olevia naisia ja vanhuksia, joista osalla on dementia. Joukossa on jopa sairaanhoitajia, perheitä ja muita viattomia siviilejä. Panttivangit ja teloitetut ovat 36:n eri maan kansalaisia, hän sanoo.

Herzog kertoo myös, mitä hän näki kiertäessään Kibbutz Be’erissä, joka oli yksi terroristihyökkäyksen pääkohteista.

– Näin naisen päänahan talossa, jossa vierailin. Talo oli täysin tuhottu. He olivat katkaisseet hänen kaulansa, hän sanoi.

Heli-Maria Wiik