Yhdysvaltain presidentti aloitti tänä aamuna vierailunsa Israelissa. Presidentti Joe Biden otti vierailunsa aluksi kantaa tuhoisaan iskuun, joka tapahtui 17.10. Gazan kaistaleen keski­osassa sijaitsevaan al-Ahlin sairaalaan.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi, että hänen tähän mennessä näkemänsä todisteet näyttävät osoittavan, että ”se toinen osapuoli” teki sairaalan Gazassa tuhonneen iskun.

– Ette te, Biden sanoi Israelin presidentti Benjamin Netanjahulle.

Biden ilmaisi vahvan tukensa Israelille

Presidentti Biden myös vakuutti Yhdysvaltojen tekevän kaikkensa, että Israel pystyy puolustamaan itseään.

Hänen mukaansa Hamas on tuottanut palestiinalaisille vain kärsimystä ja tehnyt Israelissa tekoja, jotka saavat terroristijärjestö Isisinkin näyttämään ”järkevämmältä”.

Israelin presidentti Netanjahu puolestaan peräsi tukea sivistyneeltä maailmalta, että se kokoaisi voimansa Hamasin kukistamiseksi.

Hamasin terroristeja yhä Israelissa

IDF:n (Israelin asevoimien) arvion mukaan Hamasin terroristisoluja vaeltelee Negevin alueella Israelissa. IDF:n mukaan terroristit lymyilevät piilopaikoissaan odottaen tilaisuutta hyökätä siviilien kimppuun.

Lehden mukaan asevoimat myös pelkää, että Egyptin rajalle saatetaan tehdä hyökkäyksiä. Asiasta uutisoi The Jerusalem Post.

Egypti ei avaa rajaansa

Uutistoimisto Reutersin mukaan Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi ei aio sallia Gazasta pakoon pyrkivien palestiinalaisten sijoittamista Siinain niemimaalle.

Presidentti al-Sisin mukaan palestiinalaisväestö tekisi Egyptin Siinaista uuden tukikohdan Israelia vastaan suunnatuille iskuille.

Al-Sisi sanoi myös, että Gazan kaista on Israelin hallinnassa. Hänestä palestiinalaisten tulisi siirtyä Israeliin Negevin aavikolle ja odottaa siellä kunnes Hamas on kukistettu.

Heli-Maria Wiik