Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee, kuinka vasemmistoliiton kansanedustajat ovat tviiteissään vihjailleet lähes varmana tietona, että Israel olisi Gazan sairaalaiskun takana.

Gazan kaistalla Al-Ahli Arab -sairaalan kupeessa tapahtui voimakas räjähdys tiistai-iltana. Räjähdys surmasi ja haavoitti suuren määrän ihmisiä. Uhrien tarkkaa määrä ei tiedetä, koska esimerkiksi terroristijärjestö Hamasin johtamaan hallintoon kuuluva Gazan terveysministeriö on ilmoittanut uhriluvuksi 500 kuollutta, kun taas Gazan siviilipuolustuksen tiedottaja on puhunut 300 kuolleesta.

Tiedot iskusta ovat hyvin ristiriitaisia. Israel ja palestiinalaiset syyttävät iskusta toisiaan. Koko Lähi-idän alueella on ollut laajoja mielenosoituksia ja tilanne on kiristynyt äärimmilleen. Sairaalaisku on tuonut ihmiset kaduille, vaikka iskun aiheuttajasta ei ole selvää tietoa.

Andersson ja Honkasalo tuomareina

Sanna Antikainen ihmettelee, kuinka vasemmistoliiton kansanedustajat ovat tviiteissään vihjailleet lähes varmana tietona, että Israel olisi iskun takana.

– Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson tviittasi keskiviikkona 18.10. muun muassa, että ”isku sairaalaan on kammottava sotarikos…Israelin on lopetettava kv-oikeuden vastainen saarto heti”. Saman puolueen kansanedustaja Veronica Honkasalo oli jakanut tviitin ja lisäksi kirjoitti omassa tviitissään samana päivänä, että ”Gazan kv-oikeuden vastainen saarto lopetettava heti…kaikki iskut siviilejä kohtaan lopetettava välittömästi”.

– Vasemmiston kansanedustajat tekevät siis johtopäätöksiä, että iskun tekijä on Israel jo ennen kuin siitä on saatu selvää varmuutta. Toisin sanoen he levittävät Hamasin propagandaa, Antikainen sanoo.

STT vasemmiston linjoilla

Suomen Tietotoimisto kirjoitti twitter-tilillään sairaalaiskun jälkeen, että ”Israelin isku Gazassa sijaitsevaan sairaalaan on surmannut 200-300 ihmistä, sanoo terveysministeriö Gazassa”.

– Jopa STT on siis etunenässä levittämässä Hamasin propagandaa tietämättä mitä tarkalleen ottaen on tapahtunut. Alustavien analyysien mukaan vaikuttaa nimittäin siltä, että kyseessä on ollut Islamilaisen Jihadin raketti, joka on joko harhautunut väärille raiteille tai räjähtänyt ennen aikojaan, Antikainen sanoo.

Asiantuntija ihmettelee

Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä sanoi Huomenta Suomen haastattelussa keskiviikkona, että kysymys on merkittävästä vaarallisesta eskalaatiosta tässä sodassa. Penttilä myös toteaa haastattelussa, että ”kyllä Israel olisi nyt tosi tyhmä, jos juuri nyt tämän iskun tekisi, kun Biden on tulossa sinne ja halutaan näyttää, ettei Israel ole niin paha kuin tässä on puhuttu”.

– Se että vasemmistoliitosta ollaan heti syyttämässä Israelia, vaikka räjähdyksen aiheuttajasta ei ole selvyyttä, osoittaa jälleen kerran heidän antisemitistisen ja asenteellisen suhtautumisensa Israelia kohtaan. Mutta se, että STT lähtee mukaan Hamasin propagandaan ja antisemitistiseen tulkintaan tapahtumista on käsittämätöntä.

Vaarallista propagandaa

Antikaisen mukaan sekä vasemmiston että STT:n tulisi ymmärtää, että propagandan levittämisellä ja vihan lietsomisella voi olla vakavat seuraukset. Koko Lähi-idän alue on räjähdysherkässä tilassa. Sillä voi olla vaikutuksia myös Eurooppaan.

– Olemmehan juuri nähneet, kuinka yksittäinen Isis-terroristi ampui kaksi ruotsalaista jalkapallofania Brysselissä. Nyt on oltava malttia, odotettava selvitys tapahtuneesta ja vältettävä vihan lietsomista. Maailmantilanne on tällä hetkellä vaarallinen. Mitä tahansa voi tapahtua ja missä tahansa varsinkin juutalaisille, Antikainen varoittaa.

– Kun propaganda on kerran lähtenyt liikkeelle, voi olla vaikea saada kansalaiset enää uskomaan selvityksiin, vaikka todisteet osoittaisivat Israelin olevan tässä kohtaa syytön. Poliitikkojen ja tiedotusvälineiden ei pidä levittää terroristijärjestön väitteitä totuutena. Antisemitismi on nousussa ja se on äärimmäisen huolestuttavaa. Israel on jo kehottanut kansalaisiaan poistumaan Turkista mahdollisimman nopeasti. Emme halua holokausti kakkosta, Antikainen sanoo.

SUOMEN UUTISET