Elokapinan aktiivijäsen Iiris Laisi oli paikalla Helsingin Rautatientorilla järjestetyssä mielenosoituksessa, jossa osoitettiin suosiota terroristijärjestö Hamasin tekemille joukkoteloituksille Israelissa. Terroristit ovat esimerkiksi mestanneet vauvoja.

Mielenosoittajat kävivät myös Israelin lippua kantaneen naisen kimppuun. He repivät lipun ja huusivat esimerkiksi kuolemaa juutalaisille.

Mielenosoitus oli antisemitistinen ja rasistinen.

Iiris Laisi kertoo viestipalvelu X:ssä, että oli paikalla mielenosoituksessa.

Laisi on esiintynyt laajalti julkisuudessa. Esimerkiksi marraskuussa 2022 hän oli paikalla A-studion Aktivismin rajat -ohjelmassa. Laisi oli paikalla edustamassa Elokapinaa.

Koneen Säätiö ei kommentoi

Suomen Uutiset pyysi Koneen Säätiöltä kommentteja Laisin osallistumisesta mielenosoitukseen, sillä säätiö on myöntänyt rahoitusta Elokapinalle. Säätiöltä kysyttiin, sopiiko tämänkaltainen toiminta Koneen Säätiön arvomaailmaan ja irtisanoutuuko säätiö antisemitismistä ja rasismista sen kaikissa muodoissa. Koneen Säätiön viestintäjohtaja Pauliina Seppälä vastasi Suomen Uutisille:

– Koneen Säätiöllä ei ole yhteyttä kuvailemiinne tapahtumiin. Arvoistamme voitte lukea verkkosivuiltamme. Emme kommentoi tapausta emmekä jatka tätä keskustelua.

Heli-Maria Wiik