

LEHTIKUVA
Ylen hallintoneuvoston Ronkainen ja Immonen Ylen toimittajan epäillystä törkeästä kunnianloukkauksesta: ”Louhimiehen ajojahti meni överiksi”
Perussuomalaiset kansanedustajat ja Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet Jari Ronkainen ja Olli Immonen eivät yllättyneet Ilta-Sanomien uutisesta, jonka mukaan Ylessä työskennellyttä toimittajaa Sara Rigatellia epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta.
Tapaus liittyy Ylen esittämiin vakaviin väitteisiin elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen työskentelytavoista ohjaustilanteissa.
– Olimme jo viime vuoden lokakuussa sitä mieltä, että Louhimieheen kohdistuva jahtaaminen meni liian pitkälle ja että toimittaja Rigatellille olisi perusteltua antaa potkut, Jari Ronkainen muistuttaa.
Päätoimittajan olisi pitänyt vetää jarrua
Ilta-Sanomien tietojen mukaan Ylen vastaavaa päätoimittajaa Jouko Jokista ei vielä toistaiseksi epäillä rikoksesta, mutta poliisi kuitenkin pohtii, onko Jokista vastaan syytä aloittaa esitutkinta päätoimittajarikkomuksesta.
– Ylen hallintoneuvoston jäseninä velvollisuutemme on nostaa ongelmat pöydälle, joita Ylessä valitettavasti tuntuu riittävän. Operatiivisen johdon, päätoimittaja Jokinen etunenässä, olisi tullut tässä tilanteessa ymmärtää vetää jarrusta, Olli Immonen sanoo.
– Jokisen olisi pitänyt miettiä, kuinka pitkälle yksittäisen ihmisen julkisessa jahtaamisessa voidaan tällaisten näyttöjen perusteella mennä.
Toimittaja jatkoi mustamaalaamista virkavapaallakin
Ronkainen ja Immonen eivät ymmärrä Ylen julkaisupäätöstä eivätkä tue Sara Rigatellin myöhempää toimintaa.
– Ylen kohuartikkelin taustatyö olisi pitänyt tehdä huolella ja varmistaa tiedot useammasta lähteestä. Louhimiehelle olisi kuulunut lisäksi antaa oikeus oikaista mahdolliset virheelliset tiedot. Tätä oikeutta hän ei saanut.
– Moitittavaa on myös se, että toimittaja Rigatellin ollessa virkavapaalla, hän jatkoi Louhimiehen mustamaalaamista ja ajojahtia muun muassa ottamalla yhteyttä tuotantoyhtiöön, jossa Louhimies työskenteli, Ronkainen ja Immonen toteavat.
Ylen vastaava päätoimittaja Jokinen edelleen puolustaa Ylen artikkelin julkaisua vastauksessaan Ilta-Sanomille. Kansanedustajakaksikko haluaa yleisesti muistuttaa, että Yle on sitoutunut Journalistin ohjeisiin ja kyseisten ohjeiden mukaan tuomioistuimien ratkaisuihin tai syyllisyyteen ei saa ottaa ennakolta kantaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- mustamaalaaminen epäily törkeä kunnianloukkaus Journalistin ohjeet Sara Rigatelli Jouko Jokinen Aku Louhimies Jari Ronkainen Yle perussuomalaiset Olli Immonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ex-yleläiset Susanne Päivärinta ja Mikael Jungner hämmästelevät Aku Louhimiestä jahtaavan Sara Rigatellin toimintaa – “Ristiretkellä oleva toimittaja ei ole riippumaton toimittaja”

Isänmaallisuuttaan korostanut ministeri kieltäytyi palkitsemasta jatkosotaa kuvannutta kansallista suurteosta – Sarasvuo: ”Käpykaartilainen ratkaisu”

Perussuomalaiset hallintoneuvoston jäsenet Ronkainen ja Immonen vaativat Ylen toimittajalle potkuja: ”Louhimiehen ajojahti mennyt liian pitkälle!”

Ronkainen ja Immonen vastaavat Helsingin Sanomille: Moititte viestintuojaa ja puolustatte Ylen toimittajaa, jota lähisäätiönne rahoittaa

Mitä nyt? Iltalehden toimittaja suuttui konservatiivipoliitikolle ja avautui Twitterissä: “Intuitio oli vetää henkistä kusipääkääpiötä turpaan”
Viikon suosituimmat

Jari ”Suomessa ei ole katujengejä” Taponen erosi poliisin palveluksesta – perusti konsulttifirman
Sosiaalisessa mediassa kuuluisaksi tullut ylikomisario Jari Taponen on eronnut poliisin palveluksesta. Hän on perustanut oman konsulttiyrityksen, joka tarjoaa palveluksiaan muun muassa kaupungeille ja medialle. Erosta ilmoittaessaan Taponen syytti Helsingin poliisin johtoa politisoitumisesta ja poliisien vaientamisesta. Myös Taposta itseään on syytetty poliisityön politisoimisesta ja toisinajattelijoiden vainoamisesta. Tässä jutussa on yhteenveto ylikomisario Taposen värikkäästä urasta poliisina.

Antikainen: Kaasuputkimies Heinäluoman irvailu sai nolon lopun – venäläissotilaita ryömi kaasuputkissa Ukrainassa
Tiedotusvälineissä on uutisoitu tänään, että Venäjän joukot olisivat yllättäneet ukrainalaiset kaasuputken kautta Kurskin alueella viime viikonloppuna. Venäläisjoukkojen arvellaan ryömineen kaasuputken läpi kaksi päivää ja odottaneen sen sisällä vielä neljä päivää ennen nousemistaan esiin.

Pirkko Ruohonen-Lerneriltä kovaa kritiikkiä demarien Eero Heinäluomalle: “Kieroilun mestari, josta Putinkin on hänet palkinnut korkea-arvoisella mitalilla”
Demarimeppi, entinen SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma on saanut Iltalehdessä osakseen kovaa kritiikkiä 16 vuotta sitten vuonna 2009 eduskunnan täysistunnossa pitämästään puheenvuorosta Nord Stream -keskustelussa samaan aikaan eduskunnassa toimineilta silloisilta kansanedustajilta. Kaasuputkea lobanneen Heinäluoman sarkastiset heitot ”suikkahattuisista, punatähtisistä ja harmaapukuisista” miehistä tämän päivän kontekstissa tuskin hymyilyttävät enää demareitakaan.

Vihreä kupla puhkesi – akkuvalmistaja Northvolt konkurssiin
Eräs Ruotsin taloushistorian suurimmista epäonnistumisista varmistui keskiviikkona, kun akkuvalmistaja Northvolt jätti konkurssihakemuksen Tukholman käräjäoikeudelle. Tuhannet menettävät työnsä ja vihreä siirtymä kokee pahan kolauksen. Konkurssin maksajiksi joutuvat käytännössä kaikki ruotsalaiset, sillä hankkeeseen sijoitetut eläke- ja verorahat katoavat kankkulan kaivoon.

Kristittyjä vainotaan ympäri maailmaa median vaietessa – Antikainen: Sisäministeri Mari Rantanen on toiminut oikein
Perussuomalainen sisäministeri Mari Rantanen sai tänään eduskunnan luottamuksen äänin 94–53. Vihreät esitti viime viikolla Rantaselle epäluottamusta vasemmistoliiton kannattamana. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on tyytyväinen, että Rantanen sai eduskunnan luottamuksen. Hän muistuttaa, että kristittyjä vainotaan tälläkin hetkellä useassa maassa samalla, kun media vaikenee asiasta.

Dosentti Ari Helo moittii lukion historiankirjaa: ”Halutaanko koululaisille antaa naiiviin utopistinen kuva Euroopan ulkopuolisten alueiden historiasta ennen kolonialismin kautta?”
Historioitsija ja dosentti Ari Helo antaa tanakkaa kritiikkiä lukion historian oppikirjalle Opus 6 HI6, jonka sisällössä Helo osoittaa olevan selkeitä historiallisen ajattelun puutteita. Kirjassa esimerkiksi länsimainen monikulttuurisuuskäsitys jää tunnistamatta ja historiaa kirjoitetaan eurosokeasti, eli eurooppalaisten näkökulmaa suljetaan pois.

Perussuomalaiset Opiskelijat: “Maahanmuuttajakiintiöt eivät kuulu korkeakoulujen yhteishakuun”
Jyväskylän yliopistosta kantautuu huolestuttavia uutisia. Hiljattain Ylen julkaiseman uutisen perusteella yliopistossa ollaan valmistelemassa tiettyihin koulutusohjelmiin omaa hakuväylää Suomea toisena kielenä opiskeleville. Perussuomalaisten opiskelijajärjestö pitää kannanotossaan suunniteltua positiivista syrjintää korkeakoulujen yhteishaussa älyvapaana toimintana.

Melko erikoista: Vieraskielisille oma väylä korkeakouluun – ”Yliopiston on pystyttävä vastaamaan muuttuviin osaamisvaatimuksiin ja muutoksiin väestörakenteessa”
Suomen yliopistoja riivaa sekin epäkohta, että eritaustaiset väestönosat eivät ole samalla tavalla edustettuina korkeakouluissa. Jyväskylän yliopisto on keksinyt epäkohtaan mainion ratkaisun: tehdään suomea toisena kielenä koulussa lukeneille oma väylä yliopistoon. Näin pystytään vastaamaan “muuttuviin osaamisvaatimuksiin ja muutoksiin väestörakenteessa".

Saksalta puuttuu sotilaita, aseita ja maanpuolustustahtoa – rämäkuntoinen armeija halutaan panna kuntoon satojen miljardien velkarahalla
Saksan tuleva kristillisdemokraattien ja demarien mustapunahallitus haluaa ottaa satoja miljardeja euroja uutta velkaa romukuntoisen armeijan kohentamiseen ja antaakseen oman panoksensa Euroopan puolustamiseen. Rahalla ei saa kuitenkaan kaikkea. Vaikka yhä useampi saksalainen pelkää Putinia, niin enemmistö ei ole valmis puolustamaan ase kädessä kotimaataan.

40 vuoden taistelu on ohi ja terroristijärjestö PKK laski aseensa – Suomen 16 000 kurdille avautui toivo paluusta kotiin
Kurdien terroristijärjestö PKK lopetti aseellisen taistelun Turkissa ja avasi samalla aivan uusia näkymiä maailman suurimmalle etniselle ryhmälle ilman omaa valtiota. Poliittinen ratkaisu luo pohjan kurdien valtiolliset rajat ylittävän asuinalueen rauhoittumiselle. Turvallinen tila mahdollistaa pakolaisiksi lähteneiden paluun rakentamaan kotiseutunsa ja kansansa uutta tulevaisuutta.