Ylen ex-toimitusjohtaja Mikael Jungner oudoksuu Aku Louhimiestä jahtaavan Ylen toimittajan Sara Rigatellin toimintaa. Jungner pohtii Twitterissä, onko Rigatelli ristiretkellä. Ylen A-studion juontajana toiminut Susanne Päivärinta puolestaan kysyy, millä perusteella Louhimiehen väitetään kohdelleen näytelijöitä kaltoin lähes koko uransa ajan.

Mikael Jungner kirjoittaa: ”Erikoinen tapaus tämä Aku Louhimiehen tapaus. Jos toimittaja vapaa-ajallaan näkee vaivaa haitatakseen aiemmin journalisminsa kohteena olleen ihmisen elämää, saattaa se kyseenalaiseksi myös sen aiemman journalismin. Ristiretkellä oleva toimittaja ei ole riippumaton toimittaja.”


Iltalehdelle nykyään työskentelevä Susanne Päivärinta puolestaan kirjoittaa: ”Mihin näyttöön perustuu väite: ”Louhimies on kohdellut kaltoin ja alistanut näyttelijöitään lähes koko uransa ajan”? Minä vain kysyn – kun tuollainen esitetään faktana.”

Päivärinta viittaa viestissään HS:n uutiseen, jossa kerrotaan Rigatellin kirjoittaneen BBC:lle seuraavasti: ”Paljastin hänestä suuren uutisen noin puoli vuotta sitten, jossa kerroin, että hän on kohdellut kaltoin ja alistanut naisnäyttelijöitään (osin myös miesnäyttelijöitään) lähes koko uransa ajan. Haluaisin kysyä, onko BBC tietoinen hänen taustastaan ja päättänyt palkata hänet silti?”

Aku Louhimies kertoi eilen yrittäneensä oikoa Ylen jutun virheitä, tuloksetta.

– Ylen jutun (Yle 19.3.2018) motiivina sanottiin olevan totuuden esiin tuominen ja laajempi alan tervehdyttäminen. Kuitenkin pyyntöni oikaista asiavirheitä, ylilyöntejä ja väärintulkintoja – myös niitä, jotka koskivat alan rakenteita ja käytäntöjä, ohitettiin. Ne jotka yrittivät oikaista jutun virheitä tai taustoittaa tilanteita erilaisilla näkökulmilla, eivät saaneet ääntään kuuluviin, Louhimies kertoi.

– Tein jutusta Yleisradiolle keväällä oikaisupyynnön. Oikaisupyyntö hylättiin ilman että Yleisradio tarkasti antamiani lisätietoja, pyysi nähtäväkseen asiaan liittyvää aineistoa tai kuuli ehdottamiani tahoja. Se että Yleisradio ei juttuaan oikaissut, ei kuitenkaan muuta asiavirheitä todeksi, Louhimies jatkoi.

SUOMEN UUTISET