Aku Louhimies vahvistaa Oikean Median julkaiseman faktavirhelistan tiedot omalta osaltaan oikeaksi.

Konservatiivisena vaihtoehtomediana tunnettu Oikea Media (OM) julkaisi lauantaina pitkän kirjoituksen, jossa moititaan voimakkaasti elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen Ylellä saamaa kohtelua. Yle oli väittänyt maaliskuussa julkaisemassaan laajassa jutussa Louhimiehen alistavan ja nöyryyttävän ihmisiä. OM:n kirjoituksen mukaan Ylen väitteet eivät pidä paikkansa.

OM:n poikkeuksellinen kirjoitus levisi verkossa nopeasti. Lukijoiden määrä kaatoi palvelimet, ja katkoksia esiintyi pitkin päivää.

OM:n kirjoitus listasi 14 kohdan faktavirheen listan, joiden kohdalla Ylen väitettiin uutisoineen Louhimiehen toiminnasta virheellisesti.

Oikeaan Mediaan kirjoittava Heikki Porkka kertoi Suomen Uutisille saaneensa 14 faktavirhelistan yksityishenkilöltä. Hän arvelee tietojen vuotaneen alun perin Ylen sisältä.

Mistä tiedot peräisin?

Suomen Uutiset lähti selvittämään, mistä OM:n tiedot ovat peräisin, ja että onko Louhimies tietoinen asiasta. Hän vahvisti tekstiviestillä Oikean Median kirjoituksen 14 virheen sisällön:

SU: Oletko lukenut Oikean Median jutun ja pitävätkö siinä esitetyt väitteet mielestäsi paikkansa?

Louhimies vastasi lyhyesti: ”Faktat jutussa oikein. Mielipiteet kirjoittajan.”

Yle: emme löytäneet mitään oikaistavaa

Louhimies kommentoi Ylen väitteitä myös tänään Ilta-Sanomissa. Hän kritisoi jyrkästi Ylen toimintaa.

– Faktat olisi tässäkin voitu tarkistaa. Vallankäyttöä on vaientaa vastakkaiset muistot ja mielipiteet, hän kommentoi Ilta-Sanomille.

Yle julkaisi tänään sunnuntaina Ilta-Sanomien juttua koskevan vastineen, jonka mukaan Louhimiehen väitteet faktavirheistä eivät pidä paikkaansa. Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen kommentoi asiaa myös HS:n haastattelussa. Hänen mukaansa Ylen Louhimiestä koskevassa jutussa ei ole ”mitään oikaistavaa”.

SUOMEN UUTISET