Turkulainen Kai Sorto oudoksuu vihreiden kuntavaaliehdokkaiden vierailuja Turun kouluihin. Alueen koulut ovat koronan vuoksi joutuneet rajoittamaan toimintaansa monin tavoin, muun muassa luopumalla perinteisestä penkinpainajaisten juhlallisuuksista.

PS:n eduskuntaryhmän työntekijä Kai Sorto kysyy Twitterissä: ”Vähän outoa, että vihreiden kuntavaaliehdokkaat vierailevat Turun kouluissa, samalla kun tartuntoja on yritetty ehkäistä varsin raskain ja mittavin varotoimin. Miksi näin?”

Turun vihreiden puheenjohtaja Konsta Weber vastaa: ”Maskit oli päässä kaikilla, turvaväleistä huolehdittiin ja sisällä käytiin lyhyesti opettajan kutsumana.”

Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) liittyy keskusteluun: ”Mikä oli vierailun tarkoitus ja oliko se aivan välttämätön? Erikoista, että perustelette sitä opettajan kutsulla, kun Varsinais-Suomi on kuitenkin levämisvaiheessa, löydetty virusmuunnosta ja työpaikoillakin suositellaan etätyötä. Turvallinen tila koskettaa myös nuoria.”

Weber ei enää vastaa Junnilalle.


Myös turkulainen PS-aktiivi Jessica Vahtera kommentoi myös asiaa: ”Monet turkulaiset koulut ovat etäopetuksessa. Oppilaita ei päästetä kouluihin oppimaan. Silti vihreät kuntavaaliehdokkaat saavat käydä kampanjoimassa oppilaitoksissa?”


SUOMEN UUTISET