USA:n valtiovarainministeri Steven Mnuchinin kuppi meni nurin kuunneltuaan Greta Thunbergin läksytystä Davosin talousfoorumissa. Myös presidentti Donald Trump tuomitsi maailman talouskerman tapaamisessa ”tuomiopäivän profeetat”, kertoo Aftonbladet.

Greta Thunberg kehotti Davosissa maailmaa luopumaan fossiilisista polttoaineista ja totesi, ettei maailma ole tehnyt juuri mitään ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Gretan julistus oli presidentti Donald Trumpin puheenvuoron jälkeen ja Thunberg maalitti rankasti Yhdysvaltain ilmastopolitiikkaa.

Talousministeri tulistui

Onko tämä Thunberg mahdollisesti kauppatieteilijä? kommentoi Yhdysvaltain talousministeri happamana.

– Jospa hän nyt ensin opiskelisi taloustieteitä yliopistossa ja tulisi vasta sen jälkeen opettamaan meitä, Mnuchin kuittaili.

Amerikkalaisten valtuuskunta ei muutenkaan purematta niellyt ilmaston ihmelapsi Thunbergin esiintymistä ja kommentteja. Presidentti Trump tuomitsi kokouksessa ”tuomiopäivän profeetat”, muttei maininnut Thunbergiä nimeltä.

Pääministeri valitsi puolensa

Trump mainitsi, että hän olisi mielellään tavannut Gretan ja kehottanut tätä ”kohdistamaan katseensa muihin maihin kuin Yhdysvaltoihin”. Trump totesi myös, ettei ilmastonmuutos ole ”bluffia”. Talousministeri Steven Mnuchinin mukaan USA:n asenne ilmastokysymyksiin on ymmärretty väärin ja että presidentti ”arvostaa ehdottomasti” puhdasta ympäristöä.

Pääministeri Sanna Marin otti Davosissa kantaa Trumpin ja Thunbergin kuonokopuun. Uutiskanava CNN kysyi Marinin mielipidettä ja pääministeri valitsi puolensa:

– Greta oli oikeassa, sanoi Marin Aamulehden mukaan.

SUOMEN UUTISET