Maahanmuuttajanuorten jengirikollisuus on kasvava ongelma Suomessa, jonka myös poliisi on tuonut sisäisen turvallisuuden asiantuntijatahona esille. Kansanedustaja Ari Koponen ihmettelee hallituksen ensi vuoden budjettia, josta puuttuu täysin resursointi jengirikollisuuden haasteisiin vastaamiseksi vihreän sisäministerin lupauksista huolimatta.

Vielä keväällä eduskunnassa vihreä sisäministeri Krista Mikkonen antoi ymmärtää, että hallitus ottaisi nuorten jengirikollisuuden haasteet vakavasti, mutta puheille ei löydy mitään katetta tulevan vuoden budjettikirjasta – ei ainakaan resurssien puolesta, jotka olisivat aivan välttämättömiä.

– Ilmeisesti hallitus ei sittenkään tunnista jengirikollisuutta, kun ensi vuoden budjetti ei tuo ongelmaan mitään ratkaisuja. Pelkät tyhjät lupaukset eivät edistä Suomen ja suomalaisten turvallisuutta, kommentoi perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen hämmentyneenä.

Hallitus leikkaa lapsilta ja nuorilta

Ensi vuoden valtionbudjetti herätti Koposessa ihmetystä muiltakin osin, sillä juuri ennaltaehkäiseviin toimintoihin tulisi panostaa, ei päinvastoin.

– Hallitus leikkasi huimat 300 000 euroa 4H-toiminnasta, joka auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen. Tämä osoittaa jälleen, ettei hallitus osaa tärkeiden asioiden ja verovarojen priorisointia. Lapsilta ja nuorilta leikkaamisen on loputtava, päättää Koponen.

Suomen Uutiset