Pakolaistulvan rajoittamista paremmalla rajavalvonnalla on usein kritisoitu epärealistisuudesta. Monien vasemmistolaisten mielestä rajavalvonnalla ei yksinkertaisesti pystytä estämään ei-toivottujen henkilöiden maahantuloa. Brittiviranomaiset kuitenkin osoittivat, että rajakontrolli toimii, kun vain poliittista tahtoa löytyy. Kanadalainen toimittaja ja islam-kriitikko Lauren Southern jätettiin rannalle, kun hän pyrki Ranskan Calaisista Britanniaan.

Brittiviranomaisten mukaan Southernin pääsy maahan ei olisi maan yleisen edun mukaista. Täsmällisempää syytä rajaviranomainen ei esittänyt.

Southern kertoi Fox Newsille olleensa menossa tapaamaan ystäväänsä Tommy Robinsonia, islam-kriittisen English Defense Leaguen perustajaa. Southern kertoi Foxille, että hänet otettiin säilöön kuudeksi tunniksi Calaisissa, häneltä otettiin puhelin pois ja että häntä kuulusteltiin neljä tuntia tavalla, jota hän kuvailee eriskummalliseksi.

– He kysyivät, olenko kristillinen ekstremisti, ja mitä ajattelen ihmisten päälle ajamisesta autolla, Southern kertoi Fox Newsille.

– He kysyivät minulta Tommy Robinsonista, he kysyivät miten kuvailisin itseäni poliittisesti ja miten määrittelisin nationalismin.

Southern sanoi, että maahan saapumisen kieltävässä päätöksessä viitattiin ”rasistisen materiaalien levittämiseen helmikuussa Lutonissa, mikä päätöksen mukaan ”edusti uhkaa yhteiskunnan perustaville eduille ja Yhdistyneen Kuningaskunnan politiikalle”.

”Allah is Gay” oli viranomaisille liikaa

Southern ja Robinson kertoivat Fox Newsille, että viranomaiset viittasivat materiaalilla sosiaaliseen kokeiluun – satiiriseen julisteeseen “LGBT for Islam UK”, jonka mukaan ”Allah is Gay, Allah is Trans, Allah is Lesbian, Allah is Intersex, Allah is Feminist, Allah is Queer, Allah is All of Us.”

Kokeilu tapahtui Lutonissa, jossa on suuri islaminuskoinen vähemmistö. Se oli reaktio Vice-aikakauslehden artikkeliin, joka pohti, oliko Jeesus homo, ja kokeen tarkoitus oli osoittaa, mikä olisi muslimien reaktio samanlaiseen väitteeseen koskien Allahia.

Robinsonin mukaan poliisi määräsi heidät ottamaan julisteet pois oman turvallisuutensa vuoksi. Robinson ja Southern kiistivät väitteet materiaalin rasistisuudesta sillä perusteella, ettei uskonnon kritisoiminen ole rasistinen teko.

Southern on tottunut nihkeään kohteluun varsinkin vasemmistoaktivistien ja -median taholta. Mutta nyt hänen kohtelunsa Britannian rajalla saattaa kertoa jostain uudesta ilmiöstä, Southern kertoi Foxille.

– Näyttää että se saattaa merkitä konservatiivisen puheen loppua Britanniassa tai uuden sensuurin ajan alkua.

Suomen Uutiset