

MATTI MATIKAINEN
Eerola: Mihin pääministeri perustaa väitteensä Suomen tiukasta linjasta maahanmuuttoon? – ”Kannattaisi perehtyä nykytilaan Pohjoismassa”
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi viime viikolla (HS 25.5.), että Suomella on ollut aika tiukka linja maahanmuuttoon koko ajan – ja ettei se siksi olisi Suomessa päivän-polttava keskustelun aihe.
Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola jätti asianomaiselle ministerille kirjallisen kysymyksen, jossa tiedustelee mihin pääministeri perustaa väitteensä suhteessa muihin Pohjoismaihin.
– Olisi suotavaa, että pääministeri olisi riittävän perehtynyt maahanmuuttopolitiikan nykytilaan Pohjoismaissa. Eroja löytyy perheenyhdistämisestä kotouttamiseen sekä sosiaaliturvan ja kansalaisuuden saamiseen, Eerola toteaa.
Eerolan mukaan Tanskassa ja nyt myös Ruotsissa maahanmuuttopolitiikka on huomattavasti tiukempaa.
Ruotsi ottanut liikaa turvapaikanhakijoita
Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen uskoo, että Ruotsin maahanmuuttolinjan tiukentumisen taustalla on oivallus siitä, että määrillä ja tulijoiden integroitumisella on yhteys myös hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysymiseen.
Hän näkee ongelmana myös ryhmät, joiden osallistumisaste työmarkkinoille on vain puolet siitä, mikä on keskiarvo. Pohjoismainen malli joutuu haasteen eteen, Rasmussen totesi Helsingin Sanomille.
– Jopa Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on henkilökohtaisesti todennut, että Ruotsi on ottanut liikaa turvapaikanhakijoita, Eerola sanoo.
Ruotsi on ilmoittanut kovista tiukennuksista maahanmuuttopolitiikkaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aholta tiukka ”ei” työvoiman saatavuusharkinnan poistamiselle: Johtaisi orjatyöhön – ”Kyse ei ole korkean osaamisprofiilin maahanmuuttajista”

Halla-aho Jyväskylässä: ”Suomalaisilla pakkomielle kopioida Ruotsin tekemät virheet, vaikka ne olisi jo todettu virheiksi Ruotsissa”

Nyt sen sanoo Ylen pohjoismaiden kirjeenvaihtaja: Maahanmuuttokriittisyydestä on tullut uusi normaali Pohjoismaissa
Viikon suosituimmat

Jussi Halla-aho: Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua ristiin, niin kyllä se on aika ruhtinaallinen vaihtoehto
Ruotsi on yhteiskunnallinen laboratiorio, joka kertoo millaista Suomessa on parinkymmenen vuoden kuluttua. Kannustimet kotoutumiseen puuttuvat, kun valtio toteuttaa kotoutumisen tulijan puolesta. Jussi Halla-aho kehottaa kaikkia pohtimaan asioita maahanmuuttajan näkökulmasta. Suomi on kaukomailla todellisessa puutteessa elävän näkökulmasta uskomaton onnela.

Teemu Keskisarjan kolumni: Käykää valtamedian kimppuun aktivismin asein

Antikainen: Vasemmistoliiton Honkasalo puolustaa Irania, joka vainoaa naisia, tappaa toisinajattelijoita ja havittelee ydinasetta
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen arvostelee jyrkästi Veronika Honkasalon (vas.) tuoretta ulostuloa, jossa tämä vaatii Suomea tuomitsemaan Israelin iskut Iraniin. Antikaisen mukaan Honkasalon kirjoitus myötäilee käytännössä Irania jättämällä täysin huomiotta sen, miksi Israel iski ja mitä Iran edustaa.

Halla-aho: Venäjä on valtioksi naamioitunut huoltoasema, mutta Kiina on aivan toista luokkaa ja systeemitason uhka
Länsimaat ovat jo kerran lähimenneisyydessä menneet ansaan eikä sen soisi tapahtuvan toiste. Jos Kiinan mahdollisiin imperialistisiin toimiin jouduttaisiin reagoimaan pakotteilla, se tietäisi länsimaille katastrofia, pohtii Jussi Halla-aho laajassa haastattelussaan Kuuntelija-podcastissa. Afrikka ei sitten ole enää mahdollinen uhka, vaan väestökehityksen epätasapaino ja siitä johtuva muuttopaine on pakko ottaa todesta jo nyt.

Halla-aho tiivisti Kultarannassa maailman muutoksen: Suurin osa maailman ihmisistä elää hyvin erilaisissa arvojärjestelmissä, eikä heillä ole mitään aikomusta muuttua kaltaisiksemme
Länsimaat ovat vain yksi osa maailmaa, joka nyt on kivuliaassa muutoksen tilassa. Aika entinen ei enää palaa, vaikka kuinka sitä haluaisimme. Sodankäynti ja hyökkäykset eivät nekään välttämättä lopullisesti ratkaise ongelmia. - Ulkoisella hyökkäyksellä on kuitenkin taipumus yhdistää kansalaisia oman hallintonsa taakse, tiivisti puhemies Jussi Halla-Aho ihmisluonteen peruspiirteen valtiossa kuin valtiossa.

Tutkimus: vasemmiston ajattelu on oikeistoon verrattuna kapeampaa ja jyrkempää – vasemmiston parissa vallitseva uskomusjärjestelmä sisälsi lähes yksinomaan äärimmäisiä asenteita
Tuore tutkimus paljastaa rakenteellisia eroja Yhdysvaltojen poliittisen vasemmiston ja oikeiston välillä. Tutkijat havaitsivat, että demokraattien poliittiset asenteet ja siihen liittyvä identiteetti ovat keskittyneempiä ja rakentuvat usein äärimmäisille näkemyksille. Vastaavasti republikaanien joukossa esiintyy laajempaa mielipiteiden kirjoa. Tämä viittaa siihen, että poliittinen oikeisto saattaa tällä hetkellä sallia suuremman ajattelun moninaisuuden kuin vasemmisto – ainakin tietyissä polttavissa kysymyksissä. Tutkijat kuitenkin varoittavat tekemästä liian hätäisiä johtopäätöksiä ja peräänkuuluttavat aiheesta lisätutkimusta.

Antikainen: Vasemmisto vaikenee, kun suomalainen veronmaksaja maksaa punamaalin jäljet
Puolustusministeriön pääsisäänkäynti on suljettu useiksi viikoiksi sen jälkeen, kun Palestiina-aktivistit töhrivät rakennuksen punaisella maalilla. Julkisivun rakennevaurioiden vuoksi entisöinti maksaa veronmaksajille kymmeniä tuhansia euroja ja kestää vähintään koko heinäkuun ajan. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ei säästele sanojaan kritisoidessaan tuhotyön tekijöitä ja sen tukijoukkoja.

Ryhmänjohtaja Jani Mäkelältä rajut moitteet jalkaväkimiinojen palauttamista vastustaneille: ”Sanon suoraan..”

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.