

PS ARKISTO
Elomaa: EU ei saa lakkauttaa kotimaista kalastusta
Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa on järkyttynyt Euroopan komission esityksestä kieltää silakan kohdennettu kalastus Suomen lähivesillä.
Komissio antoi alkuviikolla esityksensä seuraavan vuoden kalastuskiintiöstä Itämerelle. Myös lohen kalastusta Ahvenanmaan ja Merenkurkun välillä ollaan lopettamassa, jos komission esitys menee läpi.
– Olen keskustellut komission esityksestä kalastajien kanssa. Esitystä pidetään kotimaisen kalastuselinkeinon kuoliniskuna. Kalakantojen seuranta ja säilyttäminen on tietysti tärkeää, mutta on huomattava, että Kansainvälisen merentutkimusneuvoston (ICES) tutkijat ovat totaalisesti eri mieltä komission kanssa. Tutkijat eivät puolla totaalista kalastuskieltoa, vaan ehdottavat kalastuskiintiöön noin 30 prosentin vähennystä, Kike Elomaa muistuttaa.
Isku saaristoalueille
Petteri Orpon hallituksen ohjelma linjaa, että kotimaisen kalan kulutus on saatava kasvuun. Hallitusohjelman tahtotila on Elomaan mukaan täysin ristiriidassa komission esityksen kanssa.
– Kalastuskielto olisi suuri isku etenkin saaristoalueillemme. Kalastajien lisäksi kielto vaikuttaa niin pakkaajiin, pakastajiin, myyjiin, kalajauhotehtaisiin kuin tietysti kuluttajiinkin. Jo terveydellisetkin syyt edellyttävät kalan määrän lisäämistä ruokalautasella. Kotimaisen kalastuselinkeinon turvaamisessa on kyse myös huoltovarmuudesta.
Itämeren kalastuskiintiöt vuodelle 2024 päätetään Euroopan neuvoston kokouksessa lokakuun loppupuolella. Kansanedustaja Elomaa toivoo Suomelta ryhdikästä ja kansallista etua puolustavaa linjaa, jotta komission kohtuuton esitys saadaan muutettua.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- rannikkoalueet silakka kalastuskiintiöt EU-kolmissio kalastajat Itämeri kielto Ritva ”Kike” Elomaa Suomi Kalastus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Juuso vaatii tukea Utsjoen kunnalle – Tenojoen kalastuskielto on romuttanut kunnan talouden

Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset EU:n yhteisestä kalastuspolitiikasta: Rysäkalastuksen uusi järjestelmä vetää maton alta rysäkalastajilta

Ritva Elomaa kehottaa kansaa kantamaan pöytään laadukasta kotimaista ruokaa – ”Ruuantuotannon arvostuksen nostaminen on kaikkien vastuulla”

Perussuomalaiset tyytyväisiä – EU:n ehdotus silakan kalastuskiellosta tyrmättiin täysin
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.