Potkut saanut työntekijä kertoo, että Google tekee kaiken mitä se voi – ja Google voi tehdä melkein mitä tahansa – varmistaakseen, että presidentti Donald Trumpia ei valita uudestaan syksyllä 2020. Kevin Cernekee kertoi Fox Newsin “Fox & Friends” -ohjelmassa maanantaina, että Googlen johtajat itkivät – kyyneleet kirjaimellisesti virtasivat heidän kasvoillaan – kun Trump voitti vuonna 2016.

– He vannoivat, etteivät anna sen tapahtua koskaan enää, ja että he haluavat käyttää kaiken valtansa ja resurssinsa, joilla he voivat kontrolloida informaatiovirtaa yleisölle, jotta Trump varmasti häviäisi vuonna 2020, Googlen entinen insinööri Kevin Cernekee sanoi.

Western Journalin mukaan Cernekee kertoo tulleensa työpaikkakiusatuksi ja lopulta saaneensa potkut Googlelta, koska ei jakanut yhtiön vasemmistolaista kulttuuria.

Teknojätillä on lukuisia keinoja saavuttaa tämä tavoite, Cernekee sanoi. Esimerkiksi Googlen omistama YouTube tuhoaa neljännesvuosittain noin 8 miljoonaa videota ja kolme miljoonaa tiliä, Google taas avoimesti sensuroi poliittisia mainoksia.

– He lisäävät sensuuria. Hakutuloksissa on vääristymä. He ovat julkaisseet hakutulosten laatua kuvaavia mittareita, jotka osoittavat että he eivät halua liian paljon tuloksia äärisivustoille, ja jos olet konservatiivinen uutisjulkaisu, he tulkitsevat sinut äärisivustoksi, Cernekee sanoi.

Cernekee lisäsi, että Googlella on valtava määrä informaatiota jokaisesta äänestäjästä Yhdysvalloissa, ja että yhtiö hyödyntää tuota informaatiota luodakseen psykologisia profiileja ja selvittääkseen, miten he voivat vaikuttaa ihmisten mieliin.

Cernekee sanoo saaneensa potkut vuonna 2018 nostaessaan esiin huolen teknojätin väitetystä konservatiivisten työntekijöiden kaltoinkohtelusta. Googlen mukaan työsuhde purettiin, koska hän väärinkäytti yhtiön kalustoa.

Laumasieluisuus on Googlella äärimmäisen voimakasta

– Kun tulin Googlelle töihin, näin monia työntekijöitä, joita oli kohdeltu väärin ja vainottu heidän konservatiivisten näkemysten tai yhtiön toimintatapojen kritiikin takia, Cernekee kertoi Fox Newsin Tucker Carlsonille.

– Nostin näitä huolenaiheita esiin kaikilla asianmukaisilla kanavilla, Cernekee sanoi. Lopulta Google joutui liittovaltion työvoimahallinnon tutkinnan kohteeksi.

Tässä tutkinnassa Googlen väitetään esittäneen valheellisia syytöksiä Cernekeestä ennen potkujen antamista.

Lausunnossaan “Fox & Friends” -ohjelmalle Google totesi, että elävä debatti on Googlen työpaikkakulttuurin tunnusmerkki, vainoaminen, syrjintä ja tietomurrot sekä luottamuksellisen tiedon varastaminen eivät ole.

– He ovat hyvin puolueellisia. Puolueellisuutta on siellä jokaisella organisaatiotasolla. Googlella on paljon aktivisteja töissä, Cernekee sanoi vastauksessaan.

– Laumasieluisuus on hyvin voimakasta, ja jos olet eri mieltä lauman kanssa hitusenkin, he hyökkäävät kimppuusi ja maalittavat sinut, tekevät sinusta esimerkin.

Cernekee lisäsi, että teknojättien unilukkarit olisivat halukkaampia puhumaan suunsa puhtaaksi, jos he tietäisivät, että Trump tukee heitä.

Konservatiivien syrjinnästä on ollut puhetta jo aiemmin

Suomen Uutiset kirjoitti heinäkuun lopussa Greg Coppolasta, Googlella edelleen työskentelevästä insinööristä, joka jo aiemmin varoitti teknologiajättien puolueellisuudesta.

Trump ottikin kantaa Cernekeen paljastuksiin. Fox Newsin mukaan Trump sanoi keskustelleensa aiemmin Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichain kanssa väitetystä konservatiivien syrjinnästä. Pichai kertoi Trumpille, että Google ei ole suunnittelemassa laitonta vaalivaikuttamista vuoden 2020 vaaleissa, vaikka päinvastaistakin on väitetty.

– Se kaikki kuulosti hyvältä, kunnes katsoin Googlen insinööri Kevin Cernekeen sanovan kammottavia asioita siitä, mitä he tekivät vuonna 2016, Trump sanoi. Trump viittasi myös Cernekeen kommenttiin, jonka mukaan teknojätti haluaa varmistaa, että Trump häviää vuoden 2020 vaalit.

Suomen Uutiset