Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi kansanedustaja Wille Rydmanin (kok.) ympärillä vellovaa kohua. Hän kertoo myös tapauksesta, jossa yksi Wille Rydman -jutun tehneistä HS-toimittajista käyttäytyi epäasiallisesti ja painostavasti tavallisia lapsiperheitä kohtaan vahingoittaakseen epämieluisaa poliitikkoa.

Halla-aho kirjoittaa:

”En tietenkään tiedä, mikä on totta ja mikä ei, mutta edustaja Rydmanin vastine – joka kannattaa lukea – ja siinä esitetty näyttö asettaa Hesarin väitteet hyvin kummalliseen valoon.

Tällaiset kohut noudattavat aina tiettyä kaavaa:

1) Esitetään erittäin leimaava syytös tai vihjaus.

2) Suuri yleisö kiihottuu teosta, jonka väitetään tapahtuneen.

3) Sillä, onko syytöksen kohteena oleva henkilö todellisuudessa syyllistynyt tekoon, ei tunnu olevan mitään merkitystä. Teon pöyristyttävyys itsessään todistaa hänen syyllisyytensä.

4) Syyllisyyden kyseenalaistaminen, vaikka minkälaiseen näyttöön perustuen, tulkitaan väitetyn teon puolustamiseksi.

5) Kuten edustaja Rydman toteaa, myllyn lähdettyä käyntiin on hyvin vaikeaa tehdä tai sanoa mitään tilanteen korjaamiseksi, oli totuus mikä hyvänsä. Koska väitetty teko kuohuttaa mieltä, päiden on pudottava.

Tämä on yksilötasolla ja inhimillisesti hyvin traagista. Yleisellä tasolla se on äärimmäisen masentavaa.

Keväällä 2017, perussuomalaisten puheenjohtajavaalin lähestyessä, sama toimittaja, joka on Rydmania koskevan artikkelin takana, soitteli läpi lapseni koulukavereiden vanhempia ja yritti johdattelevalla ja päällekäyvällä tyylillä saada vahvistusta erääseen minua koskevaan ja äärimmäisen leimaavaan väitteeseen. Valitettavasti en voi avata yksityiskohtia yhtään tämän enempää paljastamatta asioita, joita en voi paljastaa. Väitteen oli pannut pelkkää ilkeyttään liikkeelle yksi vanhempi, joka ei poliittisista syistä pitänyt minusta ja jonka lapsi oli ajautunut (ei-poliittisiin) kahnauksiin lapseni kanssa.

Onnekseni muut vanhemmat eivät lähteneet juttuun mukaan vaan jopa raportoivat minulle toimittajan painostavista yhteydenotoista. Ei olisi tarvittu kuin muutama ilkeä ihminen lisää, niin olisin päätynyt Hesarin reportaasiin ja olisin ollut guilty as charged.

Mitä tämä opetti minulle? Sen, että MIKÄÄN ei ole Hesarin toimittajille pyhää. MIKÄÄN rima ei ole liian matalalla. Jos rima lojuu maassa, Hesarin toimittaja kaivaa tunnelin sen ali. Opin myös, ettei ole sellaista pahaa, jota ihmiset eivät olisi valmiita toisilleen tekemään.

Siksi suhtaudun toistaiseksi suurella skeptisyydellä Rydmania koskeviin väitteisiin. Olen toki valmis korjaamaan näkemyksiäni, jos aihetta ilmenee.”

SUOMEN UUTISET