Helsingin Sanomat julkaisi tänään sunnuintaina laajan jutun kokoomuskansanedustaja Wille Rydmania kohtaan esitetyistä syytöksistä. Rydman kiistää syytökset.

HS:n juttu alkaa seuraavasti: ”KOKOOMUKSEN SALAISUUS. Useat naiset kertovat kansanedustaja Wille Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Osa heistä on ollut tapahtuma-aikaan alaikäisiä, ja osa kertoo alkoholin tuputtamisesta ja väkivallasta. Kokoomuksessa Rydmanin kiinnostuksesta nuoriin naisiin ja tyttöihin on puhuttu laajasti, mutta ulospäin siitä on vaiettu. Rydman kiistää toimineensa epäasiallisesti.”

Juttu on maksumuurin takana.

Tapauksen aikajana mediassa tähän mennessä:

15.6. keskiviikko. Rydman ennakoi HS-jutun julkaisua ja kirjoittaa oman näkemyksensä asiasta.

16.6. torstai. Seuraavaksi julkisuuteen astuu Amanda Blick, yksi syytösten esittäjistä. Hän on aiemmin seurustellut Rydmanin kanssa. Blick julkaisi perjantaina Facebookissa ja Instagramissa videon, jossa hän kertoo näkemyksensä tapahtumien kulusta.

19.6. sunnuntai. HS julkaisee oman, yllämainitun juttunsa.

19.6. Rydman vastaa välittömästi asiaan omassa blogissaan. Rydmanin mukaan Helsingin Sanomien juttu on ”niin täynnä virheitä ja vääristelyjä, että yhdessä blogitekstissä on liki mahdotonta korjata niitä kaikkia. Artikkeli on myös niin musertavalla tavalla leimaava, että käytännössä en pysty korjaamaan sen väitteiden aiheuttamaa mainehaittaa, vaikka tekisin mitä.”

Rydman kertoo harkitsevansa oikeustoimia Helsingin Sanomia kohtaan.

Asian selvittely jatkuu.

SUOMEN UUTISET