

Kuva WIlle Rydmanin blogista.
Wille Rydman moittii ankarasti Petteri Orpoa ja Kai Mykkästä – kokoomus ei koskaan halunnut selvittää, mitä oli tapahtunut
Helsinkiläinen kokoomuskansanedustaja Wille Rydman moittii puolueensa johtoa. Puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän johtaja Kai Mykkänen eivät antaneet Rydmanille mahdollisuutta puolustautumiseen. Gallupjohdon säilyttäminen näyttää olleen puolueelle tärkeämpää kuin syytösten todenperäisyyden selvittäminen.
Helsingin Sanomat julkaisi kesällä jutun kansanedustaja Rydmanista, jonka mukaan useat nuoret naiset olivat kokeneet Rydmanin käytöksen ”ahdistavaksi”.
Rydman kummastelee nyt blogissaan, miksi kokoomusjohto kohun noustua kommentoi hyvin laveasti Rydmania kohtaan esitettyjä syytöksiä, mutta kun päinvastaista tietoa nousi julkisuuteen, kokoomusjohto muuttui hyvin niukkasanaiseksi.
Rydman paheksuu kokoomusjohtoa, joka Helsingin Sanomien alkuperäisessä jutussa esitetyt syytökset sellaisenaan todesta, eikä ole ottanut huomioon syyttämättäjättämispäätöstä sekä HS:ia vastaan noussutta epäilyä törkeästä kunnianloukkauksesta. Rydman ilmoitti heinäkuussa jättäneensä tutkintapyynnön HS:n väitteistä.
”Tapauksessa kävi siis kaiken kaikkiaan niin, että kokoomusjohto julisti minulle HS-jutun perusteella välittömän tuomionsa, joka astui heti voimaan. Tuomiota ei ole harkittu uudelleen, vaikka syyttäjä teki minun osaltani syyttämättäjättämispäätöksen ja vaikka poliisi päinvastoin käynnisti HS-jutussa esitettyihin väitteisiin liittyen esitutkinnan, jossa jutun kirjoittajia ja keskeisiä siihen haastateltuja henkilöitä epäillään mm. törkeästä kunnianloukkauksesta.”
Kansanedustajan mukaan kokoomus oli viestittänyt selvittävänsä, mitä on tapahtunut. Mutta mitään selvitystä ei hänen mukaansa ole koskaan tehty.
Kokoomuksen toiminnasta välittyy kuva, että gallupjohdossa paistatteleva kokoomus on halunnut siivota Rydmanin mahdollisimman nopeasti riveistään, ettei puolueen imago pääsisi tahriintumaan. Tapahtumien kulun selvittämisellä ei sitten ollutkaan niin suurta väliä.
Kuka puhuu totta?
Tapausta on käsitelty mediassa syksyn aikana valtavalla mittakaavalla.
Lähes kaikki Helsingin Sanomien alkuperäiseen juttuun haastatellut naiset ovat kommentoineet asiaa nimettöminä. Tapahtumien kulusta on kuitenkin tihkunut jonkin verran tietoa julkisuuteen.
Ahdistelusyytös on esimerkiksi rapsahtanut tapauksessa, jossa Rydman on puhelimessa pyytänyt yhtä naista kahville. Seiskan toimittaja puolestaan kirjoitti kesäkuussa, että yhdessä ahdisteluksi väitetyssä tapauksessa on ollut kyse ”ansan virittämisestä”. Joulukuussa Seiska uutisoi yhden HS:lle kommentoineen naisen lausuntojen ristiriitaisuuksista.
Kuluva vuosi on ollut Helsingin Sanomille hyvin vaikea. Lehden toimitus kärvistelee Viestikoekeskukseen liittyvän oikeusjutun kanssa. Kolmea toimittajaa epäillään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Syytenimike kuuluu maanpetosrikoksiin. Päätoimittaja Kaius Niemi puolestaan sekoili kännissä ja joutui eroamaan. Hän on nyt syytteessä törkeästä rattijuopumuksesta.
Suomen Uutiset kertoi äskettäin Rydman-jutun kirjoittajiin kuuluvan toimittajan raskaasta rikoshistoriasta, johon sisältyy törkeitä petoksia ja väärennöksiä.
Luottamusta Helsingin Sanomien journalismiin ei herätä sekään, että sen ”paljastusjuttujen” kirves on ennenkin iskenyt kiveen. Esimerkiksi 2018 julkaistu Brother Christmasia koskeva lokajuttu osoittautui täysin virheelliseksi. Kaikki keskeiset syytökset kaatuivat, ja anonyyminä joulupukkina aiemmin tunnettu joulupukki-hyväntekijä Ari Koponen nousi perussuomalaisten listoilta kansanedustajaksi. Tapauksesta kirjoitetussa kirjassa valotetaan hyytävällä tavalla suomalaisen valtamedian kykyä murskata ihmisiä, jotka eivät alistu hegemonian käskyvaltaan.
Kokonaisuuden selvittely jatkuu.
”Osaan vetää omat johtopäätökseni”
Rydman päättää kirjoituksensa sanoihin, jotka enteilevät yhteistyön päättymistä:
”Kun nyt näyttää ilmeiseltä, ettei kokoomuksesta puolueena löydy riittävästi väkeä näitä sen johdon linjauksia kyseenalaistamaan, niin luonnollista toki on, että itsekin osaan asiasta omat johtopäätökseni vetää.”
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kokoomuspolitiikko kyseenalaistaa Wille Rydmania syyttävän ”Petran” tarinan

Halla-aho kertoo tapauksesta, jossa yksi Wille Rydman -jutun toimittajista painosti lapsiperheitä vahingoittaakseen inhokkipoliitikkoa – ”Hesarille MIKÄÄN rima ei ole liian matalalla”

Seiskan toimittaja kertoo oudosta vedätyksestä: 2019 Wille Rydmanille yritettiin virittää median avulla ansa – ”Teema liittyi nuoreen naiseen. Minulle syötettiin valheellista tietoa”

KRP käynnistää esitutkinnan seksuaalirikokseksesta, näin Wille Rydman vastaa: ”äimän käkenä”

Onko Helsingin Sanomat kertonut satuja, valtionsalaisuuksia, molempia vai ei kumpaakaan? HS joutuu puntariin sekä Wille Rydmanista että turvallisuussalaisuuden paljastamisesta

Wille Rydmania jahtaavalla HS-toimittajalla synkkä rikoshistoria: tuomittu useista törkeistä rikoksista – HS-johto: ”Täysi luottamus”

Kansanedustaja Wille Rydman lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi perussuomalaisten Helsingin vaalipiiristä

Wille Rydman sivaltaa kokoomusjohtoa: ”Petteri Orpoa hallitsee pelko”

Wille Rydman hyväksyttiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.