KRP kertoo käynnistäneensä esitutkinnan seksuaalirikoksesta, jossa epäiltynä on eduskuntaryhmästään kesäkuussa eronnut kansanedustaja. Kyseessä on Wille Rydman (kok.). Kansanedustaja kommentoi asiaa Facebookissa. Hän kiistää väitteet rikoksesta.

KRP kertoo tiedotteessaan:

”Epäillyn rikoksen epäillään kohdistuneen tekohetkellä täysikäiseen asianomistajaan ja sen epäillään tapahtuneen vuonna 2015. Rikosnimike tarkentuu esitutkinnan kuluessa.

Esitutkinta on avattu, koska poliisi on saanut uusia tietoja ja poliisi on kuullut henkilöitä, joita ei ole kuultu henkilöön liittyneessä aiemmassa vuonna 2020 tehdyssä esiselvityksessä. Uusien tietojen perusteella henkilöä on syytä epäillä rikoksesta.”

”Olin aivan äimän käkenä”

Rydman kommentoi käännettä Facebook-sivullaan:

”Olen kulkenut tänä kesänä läpi aivan järkyttävän helvetin, jossa minua on syytetty mitä päättömimmistä asioista. Aina, kun olen luullut, ettei tämä enää pahemmaksi tai hullummaksi voisi mennä, niin heti seuraavassa hetkessä on tullut eteen jotain vielä kamalampaa. Kulkuni saman helvetin läpi jatkuu yhä.

Tällä viikolla olen saanut tietää, että eräs HS:lle minusta karmeita lausuntoja antanut henkilö on väittänyt minusta poliisille vieläkin törkeämpiä asioita. Asioita, joita välillämme ei koskaan ole todellisuudessa tapahtunut.

Poliisi on aloittanut asiassa tutkinnan. Olin aivan äimän käkenä, kuinka näin epäuskottavissa väitteissä tutkintakynnys voi edes ylittyä. Asianajajani mukaan tämän tyyppisiä väitteitä esitettäessä tutkintakynnys ylittyy kuitenkin käytännössä aina.

Henkilö sanoo, että hänen väittämänsä asiat olisivat tapahtuneet vuonna 2015, jolloin hän on ollut 22-vuotias ja minä 29-vuotias. Olemme tapailleet tuon ajan jälkeenkin alkuvuodesta 2018. Ja senkin jälkeen hän on ollut mm. konserttiavecinani ihan vain kaverinani. Vielä tämän vuoden alkupuolella olemme olleet yhteyksissä ja hän on minulle ihmetellyt, miksi HS kyselee häneltä niin kummallisia kysymyksiä. Mutta nyt hän onkin sitten muistavinaan vuosien takaa jotain ihan muuta.

Kyseinen henkilö alkoi tänä keväänä viettää aikaa entisen tyttöystäväni kanssa, joka on sittemmin esiintynyt paljon julkisuudessa ja joka aiemmin kuvaamallani tavalla on pyrkinyt aktiivisesti kostamaan minulle suhteemme päättymisen. Tietojeni mukaan kyseinen entinen tyttöystäväni on myös yksi tämän naisen todistajista hänen asiassaan. Näin siitä huolimatta, että he eivät ole edes tunteneet vuonna 2015, jolloin väitetyt asiat olisivat tapahtuneet.

Olen tietenkin kaiken tämän keskellä aivan rikki ja lopussa. Samalla olen tavallaan tyytyväinen siitä, että nyt asiaa tutkii poliisi eivätkä HS:n tutkiviksi kutsutut agendajournalistit. Näin muodoin asioihin saataneen ihan toisella tavalla myös objektiivinen selvyys. Minulle se sopii, koska faktat ovat puolellani.

Se ei silti muuta sitä, että tällaisten väitteiden kohteeksi joutuminen on niin musertavalla tavalla leimaavaa, ettei siitä leimasta pääse koskaan eroon, vaikka väitteet tuhannesti osoitettaisiin tekaistuiksi. Samalla tällaisen prosessin käynnistyminen vie surkealla tavalla huomiota pois myös siltä tutkintapyynnöltä, jonka olen poliisille jättänyt HS:n lehtijutusta ja osasta sille lausuntoja antaneista henkilöistä. Se on epäilemättä myös monien intresseissä.

Lisäksi tällaisten väitteiden esittäminen vie tietysti pohjaa koko elämältäni ja työltäni. Leima on niin voimakas, että se nostaa dramaattisesti kynnystä julkiselle tukemiselleni. Politiikassa sellainen on äärimmäisen tuhoisaa. Puhumattakaan sitten siitä hirvittävästä henkisestä ja sosiaalisesta kärsimyksestä, jonka tällaiset olosuhteet tuottavat.

Ymmärtänette, että olen kaiken tämän keskellä aivan kertakaikkisen musertunut enkä näin muodoin myöskään tässä vaiheessa asiaa tämän enempää kommentoi. Toivon vain, että asiat saadaan mahdollisimman pikaisesti selvitettyä. Tässä olen pyrkinyt poliisia myös kaikin käytettävissäni olevin keinoin auttamaan.”

Wille Rydmania koskevat syytökset nousivat julkisuuteen kuukausi sitten HS:n laajassa jutussa.

SUOMEN UUTISET