Pääministeri Juha Sipilä esitti Ilta-Sanomien mukaan, että EU-maiden on varauduttava kasvattamaan pakolaiskiintiötä. Sipilän mukaan pakolaiskiintiön kasvattaminen on osa Suomen esittämää kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jonka ajatuksena olisi hätää kärsivien auttaminen Eurooppaan lähempää kriisialueita. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tyrmää Sipilän politiikan.

Halla-ahon mielestä Sipilän touhu on käsittämätöntä.

– Luulisi hänen oppineen jotakin irakilaisille vuonna 2015 esittämästään kutsusta, jonka laskua maksamme vielä pitkään. Mutta ei, kommentoi Halla-aho Facebook-seinällään.

– Muu Länsi-Eurooppa pyrkii lopettamaan turvapaikkaturismin realistisilla keinoilla. Sipilä suhtautuu näihin keinoihin varauksellisesti mutta kannattaa lämpimästi pakolaiskiintiön kasvattamista.

Halla-aho ihmettelee, mistä meitä rangaistaan.

– Ero Tanskaan, Itävaltaan ja jopa Ruotsiin ja Saksaan on kiljuva. Kun perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikki puolueet veisaavat samaa ilosanomaa, on täysin selvää, että Suomi ei siirry eurooppalaiselle linjalle, ellei perussuomalaiset ole vaalien jälkeen suurin puolue.

Suomen Uutiset