Sosiaali- ja terveysministerin Aino-Kaisa Pekosen (vas.) valtiosihteerinimitys on noussut jälleen julkisuuteen. Turun Sanomat kertoo vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin (vas.) eduskuntavaalikampanjan saaneen 6000 euron lahjoituksen. Sen lahjoitti yhdistys, jonka puheenjohtajan tytär Saila Ruuth nousi hetkeä myöhemmin Pekosen valtiosihteeriksi.

Nimityksen ja lahjoituksen ajallinen yhteys herättää väkisinkin kysymyksiä.

Julkisuudessa on aiemmin puitu Saila Ruuthin sopivuutta tehtävään.

Kun Pekonen oli pyytänyt Ruuthia valtiosihteeriksi, hän joutui googlettamaan, mitä kyseinen tehtävä ylipäätään tarkoittaa.

Korruptiomittareiden kalibrointi pielessä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puntaroi suomalaista korruptiota. Hän kirjoittaa:

”Kansainvälisissä vertailuissa Suomi on vuodesta toiseen maailman vähiten korruptoitunut maa, koska Transparency Internationalin ja vastaavien organisaatioiden mittareita ei ole kalibroitu havaitsemaan suomalaistyyppistä hyvä-veli-korruptiota.

Vaalituen maksaminen toisen vaalipiirin ehdokkaalle on vaaliraha-asiantuntijan mukaan ”epäilyttävää”, mutta eihän sitä mikään laki kiellä. Ei siis merkintää.

Vaalituen maksajan tyttären palkkaaminen valtiosihteeriksi, vaikka tämä ei tiedä, mikä on valtiosihteeri, voi sekin olla outoa, mutta ei sitäkään mikään laki kiellä. Ei siis merkintää.

Olli-Poika Parviainen (vihr) putosi eduskunnasta vuonna 2019 ja päätyi ihan pätevyytensä perusteella sisäministeri Ohisalon (vihr) valtiosihteeriksi.

Tuomo Puumala (kesk) putosi eduskunnasta vuonna 2019 ja päätyi ihan pätevyytensä perusteella tiede- ja kulttuuriministeri Kososen (kesk) valtiosihteeriksi.

Kimmo Tiilikainen (kesk) putosi eduskunnasta vuonna 2019 ja päätyi ihan pätevyytensä perusteella keskustan ministeriryhmän valtiosihteeriksi.

Suomessa ei ole korruptiota.”

SUOMEN UUTISET