Työmies Matti Putkonen kättelee Teemu Keskisarjan lämpimästi tervetulleeksi perussuomalaisiin. Historioitsija asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin Uudellamaalla.

Historioitsija Teemu Keskisarja kertoo Suomen Uutisten videolla päätöksestään asettua vaaleissa ehdolle:

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen tenttaa Keskisarjaa:

Olet historian tuntija, menneisyyden tutkija. Miksi haluat lähteä nyt itse tekemään historiaa?

– Minä viihdyn äärimmäisen hyvin kuolleiden ihmisten keskuudessa – historioitsijan, kirjailijan, tutkijan kammiossa. Mutta joskus on pakko kömpiä ulos ja rynnätä taistojen tielle. Siitä syystä, että Suomea uhkaa perikato – ei enempää eikä vähempää. Yritän sen estää niillä vähäisillä hengen lahjoilla, jotka lankeavat pääni päälle.

– Mutta jos en pysty estämään, niin vähintäänkin eduskunnassa aitiopaikalla kronikoin jälkipolville, miten hemmetissä tässä pääsi näin käymään.

Miksi perussuomalaisten riveissä?

– En tiedä mitään muuta puoluettä, josta säteilee aitoa lämpöä suomenkielistä kulttuuria ja äidinkieltä kohtaan. Enkä tiedä toista puoluetta, joka käytännössä vastustaa isänmaan luonnonvarojen anastamista ylikansallisen moraalipörssin käyttöön,

Keskisarjan mukaan hänet keskeiset vaaliteemansa ovat Suomen kieli ja Suomen mieli. Hän toivoo lisäksi, että jo päättyisi tulevilta sukupolvilta varastaminen.

Tämä oli viimeinen pisara

Iltalehden haastattelussa Keskisarja kertoo päättäneensä tehdä pienen akateemisen itsemurhan ja puhua Suomi-neidolle järkeä ennen kuin tämä hyppää koskeen.

– Viimeinen pisara oli Suomen luonnonvaran ja taloudellisen itsemääräämisoikeuden rippeiden luovutus ylikansalliseen moraalipörssiin ja metsättömien maiden leikkikaluksi. Monia asioita voin katsoa vierestä ja ne eivät minulle kuulu, mutta tuo on elämän ja kuoleman kysymys, Keskisarja täsmentää Iltalehdelle.

SUOMEN UUTISET