

LEHTIKUVA
Immonen: Perussuomalaiset puolustaa aseharrastajia – ”Hallituksen suunnitelmat huolestuttavia”
Eduskunnassa käytiin eilen keskustelua hallituksen suunnitelmista uudistaa ampuma-aselainsäädäntöä. Salikäsittelyssä ei ollut vielä kaikkein ongelmallisin hallituksen esitys ampuma-asedirektiivin täytäntöönpanosta, josta hallitus tulee antamaan esityksen myöhemmin syksyllä.
Keskustelun aikana perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen avasi yleisesti perussuomalaisten linjauksia ampuma-aseharrastukseen liittyen. Immonen pitää huolestuttavana, että hallitus pyrkii uudistuksilla selvästi hankaloittamaan suomalaisten aseharrastusta.
Lailliset aseet eivät ole ongelma
Perussuomalaiset on nähnyt hallituksen ampuma-aselain uudistamissuunnitelmissa useita puutteita, joiden muuttamista se on peräänkuuluttanut.
– Ensinnäkään laillisesti hallussa pidetyt ampuma-aseet eivät ole perussuomalaisten mielestä yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavia ongelmia. Perussuomalaiset eivät kannata mitään sellaisia lakimuutoksia, joilla hankaloitetaan urheiluampujien, reserviläisten, asekeräilijöiden, metsästäjien ja ase-alan elinkeinonharjoittajien elämää, Immonen toi esiin salikeskustelun aikana.
Huomio kiinnitettävä terrorismin syihin
Immosen mukaan hallituksen harjoittamasta aseharrastajien toiminnan hankaloittamisesta on tullut ase-alan toimijoilta erittäin paljon kriittistä palautetta kansanedustajille.
– Perussuomalaiset haluavat korostaa, ettei terrorismia torjuta laillisten aseiden omistajien asemaa heikentämällä. Hallituksen uudistukset kohdistuvat laillisten aseiden omistajiin, eivät terrorismin ja rikollisuuden todellisiin syihin, Immonen totesi eduskunnassa.
PS ei hyväksy ylimääräisiä tiukennuksia
Hallituksen esitykseen ampuma-asedirektiivin täytäntöönpanosta liittyen Immonen korosti perussuomalaisten pitävän tärkeänä, että EU:n direktiiviä sovellettaessa direktiiviä tulkitaan pienimmän haitan periaatteella.
– Emme aio hyväksyä mitään sellaisia kansallisia tiukennuksia, jotka eivät suoraan seuraa EU-direktiivistä. Perussuomalaiset eivät tule hyväksymään hallituksen suunnitelmia esimerkiksi siitä, että uusia säädöksiä sovellettaisiin taannehtivasti aselupiin, jotka on myönnetty 12.7.2017 jälkeen. Niitä tulee soveltaa vasta uusien lakien voimaan astumisen jälkeen myönnettyihin lupiin.
Direktiivi ei edellytä hallituksen suunnitelmia
Puheessaan Immonen piti huolestuttavana myös sitä, että EU-direktiivin myötä itselataavan kiväärin ja yli 10 patruunaa vetävän lippaan yhdistelmä siirtyy ”luvanvaraisten aseiden” kategoriasta ”kiellettyihin aseisiin”.
– Käytännössä tämä tarkoittaa suurempien lippaiden kieltämistä. Direktiivi kuitenkin mahdollistaa lupien myöntämisen tällaisiin yhdistelmiin urheiluammuntaperusteella sekä yksittäistapauksissa maanpuolustukseen liittyvistä syistä, Immonen sanoi.
– Lisäksi perussuomalaiset pitävät tarpeettomana hallituksen suunnitelmia, joiden mukaan ”kielletyt” aseen ja lippaan yhdistelmät siirrettäisiin ”erityisen vaarallisten ampuma-aseiden” kategoriaan. Direktiivi ei tällaista edellytä, eikä ole perusteltua rinnastaa lipasta esimerkiksi tykkeihin, kranaatinheittimiin ja sarjatuliaseisiin.
Lisää byrokratiaa ja kustannuksia
Hallitus uhkaa uudistuksilla lisätä byrokratiaa ja kustannuksia muun muassa siten, että luvat ”erityisen vaarallisiin ampuma-aseisiin” myöntäisi jatkossa Poliisihallitus eikä poliisilaitos.
– Ampuma-asedirektiivin täytäntöönpanoon liittyy paljon erilaisia merkittäviä ongelmia, ja perussuomalaiset tulevat myös jatkossa ottamaan asiaan kantaa aseharrastajien etuja ajaen, Immonen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Aseharrastuksen hankaloittaminen estettävä

Halla-aho: Asedirektiivi lopettaisi useita ampumaurheilulajeja kokonaan

Immonen: Metsästysseurojen byrokratiataakkaa kevennettävä

Immonen: Esitys lyijyn kieltämisestä luotien ja haulien valmistuksessa on torpattava
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.