Italian parlamentin mafian vastainen komissio tutkii parhaillaan, ohjailevatko järjestäytyneen rikollisuuden verkostot koronarokotteita omalle lähipiirilleen. Epäilyt koskevat varsinkin eteläistä Italiaa, jossa mafia usein pystyy vaikuttamaan viranomaisten ratkaisuihin.

– Millainen on sellaisen ihmisen omatunto, joka kiilaa rokotusjonossa tietäen, että se saattaa johtaa vanhan ja sairaan henkilön kuolemanvaaraan? kysyi pääministeri Mario Draghi Roomassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

ISPI-ajatushautomon mukaan jopa 8 000 elämää olisi voitu pelastaa, jos rokotteet olisi ajoissa ohjattu vanhemmalle väestölle heti tammikuusta lähtien.

Terveydenhuollon henkilökunnassa kasvua

Järjestäytynyt rikollisuus käyttää häikäilemättä hyväkseen voimaansa ja järjestelee rokotusjonoja. Terveydenhuollon piirissä työskentelevien henkilöiden määrä on kasvanut epäilyttävän suureksi Puglian kaltaisilla alueilla Etelä-Italiassa. Hallinnon henkilökunta, erilaiset konsultit ja jopa sairaaloiden rakennustyömaiden ammattilaiset ovat yllättäen löytäneet tiensä rokotuslistojen kärkeen – monenkarvaisten poliitikkojen, asianajajien ja journalistien kera.

Erityisen huolestuttava tilanne on Sisiliassa, jossa pelkästään Palermossa tutkitaan 150 epäiltyä väärinkäytöstä. Corleonen pormestari on jopa joutunut eroamaan, kun hän junaili rokotteen itselleen ja neuvonantajilleen.

Italiassa on rokotettu enemmän alle 60-vuotiaita kuin yli 80-vuotiaita. Maanantaina koronaan kuoli 358 ihmistä, 7 päivän keskiarvo on 469 kuollutta.

SUOMEN UUTISET