

PS ARKISTO
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Tänään vietetään lasten oikeuksien päivää sekä laajemmin lapsien oikeuksien viikkoa. Teemaviikon tavoitteena on lisätä ymmärrystä lasten oikeuksista sekä oikeuksien toteutumista.
Vuonna 1989 hyväksyttiin lasten oikeuksien yleissopimus ja se tuli voimaan kansainvälisesti vuonna 1990. YK:n mukaan Lapsen oikeuksien sopimuksen tärkein tavoite on turvata jokaiselle lapselle elämän perusedellytykset sekä turvallinen kasvuympäristö.
– Hallitus on tehnyt erinäisiä linjauksia sekä toimia liittyen lapsien oikeuksien toteutumiseen. Näistä esimerkkeinä Lasten- ja nuorten terapiatakuu, lasten oikeusturvan parantaminen, panostukset mielenterveystyöhön, panostukset päihdetyöhön, uudistetut Nepsy-palvelut, uudistettu lastensuojelulainsäädäntö, kiusaamisen vastainen työ oppimisen tuen uudistus, listaa perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman.
– Lisäksi yksi merkittävä oppimiseen vaikuttava asia on aistiyliherkkyys. On tärkeää panostaa aistiyliherkkyyden huomioimiseen kouluissa sekä arjessa.
Oppimisen tukea selkeytetään
Strandman sanoo, että hallitus on tehnyt ja tekee kautensa aikana merkittävää työtä lasten oikeuksien turvaamiseksi.
– Vastikään tällä viikolla oli salikeskustelussa lapsen surman poistaminen lainsäädännöstä. Tämä tarkoittaa, että jatkossa lapsen hengen riistoa kohdellaan samalla tavalla kuin kenen tahansa henkilön surmaamista. Tämä lisää merkittävästi lapsen oikeudellista suojaa, linjaa Strandman.
– Erityistä huomiota haluaisin tuoda oppimisen tuen uudistukseen. Nykyhallitus on uudistamassa merkittävästi tuen muotoja. Uudistukseen on varattu 100 miljoonaa euroa ja oppimisen tukea selkeytetään ja tuen ketju yhtenäistetään varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Varhaisella puuttumisella ehkäistään ongelmia, jotka käyvät kalliiksi sekä inhimillisesti että taloudellisesti.
Opetus- ja kulttuuriministeriö laatii hallitukselle selvityksen tuen uudistuksen toimeenpanosta sekä esittää mahdolliset muutostarpeet tämän vuoden loppuun mennessä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oppimisen tuki Jaana Strandman terapiatakuu lasten oikeudet kiusaaminen mielenterveys hallitus lastensuojelu
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitus panostaa oppimiseen ja koulurauhaan

Oikeusministeri Leena Meri nuoriso- ja jengirikollisuuden torjunnasta: Pohjoismainen yhteistyö kriminaalipolitiikassa on nyt tärkeämpää kuin koskaan

Lasten ja nuorten terapiatakuu etenee

Poliisikansanedustaja Mira Nieminen: Olemme epäonnistuneet kasvatustyössä – ”Vanhemmuuden vastuu palautettava”

Niemiseltä toimenpidealoite välituntien lisäämisestä kännykkäkiellon piiriin – ”Välitunnit ovat olennainen osa koulupäivää”
Perussuomalaisten kansanedustaja Mira Nieminen on tänään jättänyt toimenpidealoitteen välituntien lisäämisestä kännykkäkiellon piiriin.

Kansanedustaja Kaisa Garedew: Koulukiusaamisen kitkeminen vaatii koko toimenpidepolun uudistamista
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.