Kansainvälistä miestenpäivää vietetään vuosittain 19. marraskuuta sukupuolten välisen tasa-arvon ja miesten sekä poikien oikeuksien edistämiseksi. Tapahtumaa juhlitaan yli 80 valtiossa, mukaan lukien Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, mutta ei kuitenkaan Suomessa. Kansanedustaja Vilhelm Junnila vaatii miestenpäivää myös Suomeen.

– Suomi ei kuulu kansainvälistä miestenpäivää viettäviin maihin, eikä päivää ole sisällytetty Helsingin yliopiston almanakkaan tai muutoinkaan huomioitu edes eduskunnan alaisuudessa toimivan Yleisradion taholta. Kansainvälistä naistenpäivää sentään vietetään 8. maaliskuuta, mutta miehet on unohdettu, Junnila kertoo.

”Jos tasa-arvopuhe on todellista”

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO on lisännyt kansainvälisen miestenpäivän juhlapäiviinsä. Junnilan jättämässä kirjallisessa kysymyksessä mainitaan hallituksen todenneen edistävän sukupuolten tasa-arvoa kaikissa oloissa.

– Luulisi sen koskettavan myös miehiä. Jos tasa-arvopuhe on todellista, odotan hallituksen ryhtyvän toimenpiteisiin kansainvälisen miestenpäivän huomioimiseksi, Junnila toteaa.

SUOMEN UUTISET