Paperittomien muuttaminen paperillisiksi ei ratkaise sitä perusongelmaa, että maahanmuutto on taloudellinen rasite. Siksi tällaista muuttoliikettä tulee pyrkiä torjumaan eikä houkuttelemaan, kirjoittaa Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho MTV Uutisten nettikolumnissaan.

Sipilän hallitus on ilmoittanut pyrkivänsä tehostamaan kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden maastapoistamista. Tarjoamalla laajennettuja sotepalveluja tälle kohderyhmälle Helsinki vetää mattoa myös hallituksen tavoitteiden alta, puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa.

Helsingin valtuusto päätti laajentaa laittomasti maassa oleville tarjottavia terveyspalveluita marraskuun lopussa.

– Meneekö Helsingillä ja sen julkisella terveydenhoidolla oikeasti niin hyvin, että meillä on varaa tarjota esimerkiksi maksutonta hammashoitoa, tuberkuloosihoitoa, hiv-hoitoa tai tulkattua psykoterapiaa kaikille halukkaille, Halla-aho ihmettelee.

Punavihreät häiriköivät valtuustossa mölinällä ja välihuutelulla

Kaupunginhallituksen esitys hyväksyttiin muutaman äänen enemmistöllä, ja sen valmistelu oli puutteellista. Kukaan ei tiedä, millaiset taloudelliset vaikutukset tehdyllä päätöksellä on.

Halla-aho on istunut valtuustossa vuodesta 2009, ja ilmapiiri on hänen mukaansa muuttunut kausi kaudelta omituisemmaksi.

– Valtuuston työskentelystä on kadonnut arvokkuus, kun vihervasemmistolainen laita häiritsee toisten puheenvuoroja mölinällä ja välihuutelulla. Vihreillä puheenjohtajilla ei juuri ole yritystä hillitä omiensa käytöstä.

Halla-ahon mukaan huolestuttavinta kaupungin kaoottisessa päätöksenteossa on se, että vaikka nyt käsitellyn kaltaisia todellisuudesta irtaantuneita ideoita tehtailee varsin pieni sylttytehdas, niiden taakse löytyy melkein aina valtuustosalissa enemmistö.

– Vihreät ja äärivasemmisto tietävät, mistä narusta vetämällä saadaan säikäytettyä kepulaiset ja demarit ruotuun, ja tämä nähtiin myös 29.11.: ”Oletteko ihmisoikeuksien puolella VAI Halla-ahon puolella?” Tätä ajattelua mukaillen verkkolehti Uusi Suomi otsikoi valtuuston päätöstä käsitelleen juttunsa: ”Jussi Halla-aho hävisi”.

Suomen Uutiset