Jos saat kehuja, kannattaako niistä kertoa muille? Silloinkin, jos kehut ovat abrsurdilla tavalla överiksivedettyjä? Tällaisten kysymysten äärellä pääministeri Sanna Marin (sdp.) tänään painiskeli. Lopputulos ei ole mairitteleva.

Tarinamme lähtee liikkelle Jari Taposesta, joka tapansa mukaan kohotutti kulmakarvoja.

Taponen kehui twiitissään antaumuksella pääministeri Sanna Marinia (sdp.), joka puolestaan sätti oppositiota olan takaa.

Eipä aikaakaan, kun puolueellisuussyytökset heräsivät Taposta kohtaan. Hän esiintyy somessa virkatehtävissä, ei yksityishenkilönä.

Taposen töpeksiminen nousi uutiseksi ainakin MTV:llä, Verkkouutisissa, Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä, ja asiaa on tietenkin puitu myös sosiaalisessa mediassa pitkin päivää.

Muun muassa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin huomautti, että poliisin virkatilin käyttö tällaiseen viestintään on ongelmallista.

Taponen katsoi parhaaksi poistaa ylistystwiittinsä ja pahoitella tilannetajuttomuuttaan.

Kaikille sattuu kämmejä, joillekin useammin kuin toisille. Asiaan jäi silti pieni mutta.

Nimittäin se, että pääministeri Sanna Marin oli itse sunnuntain aikana ehtinyt käydä retweettaamassa (siis uudelleenjulkaisemassa) itseään koskevan kehun.

Kehut ovat tietenkin kivoja ja moni poliitikko niitä toisinaan somessa jakaakin. Mutta tällä kertaa kävi omituisesti.

Syystä että:

– Nettipoliisi Taponen ylistää pohjoiskorealaisesti Marinia.

– Marin ei havaitse Taposen tekstin absurdiutta ja räikeää puolueellisuutta, vaan uudelleentwiittaa itseään koskevan kehun.

– Kohu nousee, Taponen poistaa twiittinsä ja pahoittelee tilannetajuttomuuttaan.

– Taponen tuskin huomaa, että hän näin toimiessaan tulee nolanneeksi pääministerin perinpohjaisesti. Nyt ainoa, joka enää näyttää tilannetajuttomalta, on kehuille perso pääministeri.

Jussi Halla-aho (ps.) katsoi Taposen vahingoittavan suomalaisten luottamusta instituutioihin.

Kehut maistuvat

Jotkut ovat persoja makeisille, jotkut jäätelölle. Marin on perso kehuille.

Asiaan on kiinnitetty huomiota sosiaalisessa mediassa. Verkkoon on koottu listoja, joissa on Marinin omakehutwiittejä pääministerivalinnan jälkeiseltä ajalta.

Pääministerit operoivat yleensä minuuttiaikataululla. Missä välissä Marinilla on politiikan suurten kysymysten setvimisen lomassa aikaa etsiä netistä itseään koskevia kehuja ja uudelleentwiittailla niitä?

SUOMEN UUTISET