

YLE
Kaj Turunen A-studiossa: ”Kreikalle itselleenkin voisi olla parempi ratkaisu, että he palaavat omaan valuuttaan”
Yle:n A-studiossa haastateltu kansanedustaja ja talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen totesi Kreikan talouskriisin kestäneen jo kuusi vuotta ja maksaneen 200 miljardia euroa. Turusen mukaan kaikki tämä ollut vain ongelmien siirtämistä eteenpäin. Kreikan pitäminen eurossa on Turusen mukaan poliittinen ratkaisu, sillä eurojärjestelmä ei sovi kaikille.
– Tässä on mennyt kuusi vuotta ja oikeastaan mitään ei ole tapahtunut, ongelmaa on vain siirretty eteenpäin, Turunen muistutti heti haastattelun aluksi.
Toimittaja Susanna Päivärinta kysyi Turuselta, miten tämä suhtautuisi sitten siihen, että Kreikka saisi vielä lisää maksuaikaa ja velkojen korkoja laskettaisiin vaikka nollaan.
– Jos Kreikalle annetaan velkoja anteeksi, suomalaiset veronmaksajat joutuvat osaltaan maksamaan siitä ja mielestäni se ei ole oikein. Jos sitten tämmöiseen ratkaisuun päädytään, että pidennetään maksuaikaa ja siinä yhteydessä myöskin lasketaan korkoa, niin sekin on mielestäni parempi vaihtoehto kuin se, että leikataan velkapääomaa.
Turunen muistutti, että jo viime kesänä, kun perussuomalaiset tulivat hallitukseen, niin valtioneuvoston kanta oli se, että Kreikka voidaan heittää ulos eurojärjestelmästä.
– Suomi jäi tämän kantansa kanssa yksin. Tämä on vieläkin yksi työkalupakissa oleva asia. Se voisi olla Kreikalle itselleenkin parempi ratkaisu, että he palaavat omaan valuuttaan, Turunen totesi.
– Täytyy kysyä, miksi Kreikkaa pidetään eurojärjestelmässä mukana? Mielestäni paljon enemmän poliittisin kuin taloudellisin perustein. Kaikki näkevät, että Kreikka ei ole sopiva eurojärjestelmään taloudellisessa mielessä, mutta poliittisessa mielessä Kreikka halutaan pitää mukana. Näin siksi, ettei haluta tunnustaa sitä, että eurojärjestelmä ei sovikaan kaikille maille. Ja sitten Brianniassa on EU-kansanäänestys ja sitä ennen ei poliittisessa mielessä saa tehdä tälläisiä ratkaisuja, Turunen muistutti.
Kreikan tukipaketti on jälleen esillä euroryhmän kokouksessa 24.5.
Katso haastattelu Ylen Areenasta >
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Soini tukipaketeista jo viisi vuotta sitten: ”Ei näistä paketeista pieni ihminen hyödy”

Terho Kreikan tilanteesta: ”Mikään semmoinen ratkaisu ei kelpaa, missä leikattaisiin velkoja”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää