Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) pitää budjettiiriihen tuloksia eläkkeensaajien näkökulmasta pettymyksenä. Asumismenojen jyrkkä nousu huolettaa kansanedustajaa. Asumismenojen nousu ja lääkelaskut ajavat monet eläkeläiset hyvin vaikeaan tilanteeseen.

Elomaa muistuttaa jatkuvasti kohoavasta hintatasosta.

– Asumismenojen nousu ei ota pysähtyäkseen. Vuokrat ja asuntojen hinnat ovat kohonneet tämän vuosituhannen aikana tuntuvasti erityisesti kasvukeskuksissa. Tämän lisäksi asumismenot ovat paisuneet muun muassa lämmityskulujen ja kiinteistöverojen nousun myötä. Asuminen nielee näin ollen myös eläkeläisten kukkaron sisällöstä tuntuvan osan. Lisäksi ikäihmisillä on usein suuret apteekkilaskut ja erilaisiin arjen palveluihin uppoaa pitkä penni.

Perussuomalaisten kansanedustaja Elomaa näkee vähävaraisten eläkeläisten tilanteen todella ongelmallisena.

– Niillä eläkeläisillä, joilla ei ole suuria säästöjä sukanvarressa ja eläke on pieni, on todellisia vaikeuksia selvitä arjen jatkuvista menoista, toteaa Elomaa.

Elomaan mielestä budjettiriihen tulos on eläkkeensaajien näkökulmasta pettymys.

– Takuueläkkeen nostaminen 15 eurolla on hyvä asia, mutta tämä on laiha lohtu, kun esimerkiksi indeksijäädytykset jäävät yhä voimaan ja postilaatikkoon putoavien laskujen loppusummat kasvavat vuosi vuodelta, harmittelee Elomaa.

Indeksijäädytysten purkaminen olisi Elomaan mukaan ollut toivottavaa. Hän harkitsisi myös kansaneläkkeeseen tuntuvaa tasokorotusta.

– Toivoisin hallituksen kohtelevan eläkeläisiä yhdenveroisesti palkansaajien kanssa, koska he ovat yhtä lailla olleet työllään rakentamassa kohta satavuotiasta Suomea.

SUOMEN UUTISET