

LEHTIKUVA
PS: Pienempituloisten lapsivähennyksen poisto on käsittämätön ratkaisu – ”Osoittaa melkoista kylmyyttä”
Hallitus on esittänyt vuoden 2018 talousarviossaan, että niin sanottua lapsivähennystä ei enää maksettaisi ensi vuonna.
Lapsivähennys on normaalisti 50 euroa vuodessa huoltajaa kohti jokaisesta lapsesta tiettyyn tulorajaan saakka. Suurituloiset eivät ole saaneet lapsivähennystä tähänkään asti.
– Lapsivähennyksellä kompensoitiin Stubbin hallituksen vuonna 2014 tehtyjä noin 110 miljoonan euron lapsilisäleikkauksia. Leikkaus oli tuolloin raju, ja antoi aiheen jopa välikysymykseen. Hämmästys on kova kun pienituloisille suunnattu lapsivähennys ei saanut jatkoa, ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki.
Puheet ja teot eivät täsmää
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää ristiriitaisena sitä, että lapsivähennys poistetaan aikana, jolloin suomalaisten syntyvyys on alimmillaan sitten nälkävuosien.
– Hallituksen puheet ja teot eivät täsmää. Lapsiperheköyhyys on oikea ongelma ja on selvää, että vielä tilannetta kurjistamalla vaikutetaan negatiivisesti perheenperustamissuunnitelmiin. Tarvittaisiin juuri päinvastaisia toimenpiteitä, toteaa puolestaan kansanedustaja Sami Savio.
Ei täytetä valtion kassavajetta
Perussuomalaiset esittävät, että lapsivähennys säilytetään vuoden 2017 tasolla. Lapsivähennyksen määrä voi olla pieni- ja keskituloisilla perheillä jopa 400 euroa puhtaana käteen.
– Lapsivähennyksen poistamisella ei valtion kassavajetta täytetä. Lapsilisän yksinhuoltajakorotus on hyvä askel, mutta ei riittävä. Lapsivähennyksen jatkamatta jättäminen osoittaa hallitukselta melkoista kylmyyttä ja kapeakatseisuutta, Savio jyrähtää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Valtion budjetista puoli miljardia euroa kotouttamiseen – Suomen Perusta: Ei todellisia työllistymisvaikutuksia

Halla-aho ja Meri: Hallitus ottaa miljardien lisävelan maailmanparantamiseen

Kike pahoillaan vähävaraisten eläkeläisten puolesta, jotka jäivät budjettiriihessä paitsioon

Immonen syntyvyyden laskusta: Massamaahanmuutto lopetettava – ”Käytössä olevat varat kohdennettava suomalaisille lapsiperheille”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.