Perussuomalaisten poliisitaustainen kansanedustaja Kari Kulmala on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen viranomaiseen kohdistuneista uhkailuista.

– Kohdistuneet uhkailut eri viranomaisiin ovat lisääntyneet ja muuttuneet vakavammiksi. Nykyinen lainsäädäntö (virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja virkamiehen vastustaminen) rikoslain osalta suojaa vain yksittäisiä virkamiehiä henkilöinä. Kokonaan vailla kriminalisointia on viranomaiseen kohdistuva uhkailu, Kulmala toteaa.

Asiakas uhkasi räjäyttää sosiaaliviraston

Kulmala esittää konkreettisena esimerkkinä kielteisestä toimeentulotukipäätöksestä suivaantuneen asiakkaan uhkauksen räjäyttää koko sosiaalivirasto tai ampua siellä kaikki työskentelevät.

– Yhtä lailla kuin yksittäiseen virkamieheen kohdistuvat uhkaukset, viranomaiseen kohdistuvat uhkaukset voivat aiheuttaa henkistä kärsimystä ja niillä voi olla vaikutusta viranomaisen toimintaan.

Työtä pitäisi voida tehdä pelkäämättä

Kulmala toteaa, että työpaikkojen turvatoimia on vähitellen lisätty, mutta liian moneen työpaikkaan voi edelleen kävellä sisään kuka tahansa puukon tai ampuma-aseen kanssa.

– Turvatoimia asiakkaiden valvomiseksi voidaan tietysti lisätä, vaikka kuinka pitkälle, mutta jossakin tulee raja vastaan. Yleisön palvelija ei voi linnoittautua bunkkeriin ja panssarilasien taakse. Viranomaisten täydellistä turvallisuutta ei voida koskaan taata. Työtä pitäisi voida tehdä tarvitsematta pelätä päivittäin, Kulmala painottaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit