Kyborgit ovat aina kiehtoneet osaa ihmisistä ja varsinkin scifi-väkeä. Robotin ja ihmisen yhdistelmä on jälleen askeleen lähempänä, kun Elon Muskin perustama yhtiö on onnistuneesti asentanut ihmiseen aivoimplantin. Vaikka Musk ei ole ainoana pappia kyydissä, hänen henkilöhistoriansa valaa uskoa uusiinkin onnistumisiin.

Miljardööri ja ihmeaikuinen Elon Musk iloitsi omistamassaan viestipalvelu X:ssä tieteen uutta aluevaltausta:

– Ensimmäinen ihminen on saanut Neuralink-aivoimplantin ja hän toipuu hyvin. Alustavat tulokset ovat lupaavia.

Muskin Neuralink-yhtiön tavoitteena on yhdistää ihmisen aivot tietokoneeseen vaikeista neurologisista sairauksista kärsivien potilaiden auttamiseksi. Tällaisia sairauksia ovat muun muassa ALS ja Parkinsonin tauti.

Kova kisa aivojen käyttöliittymästä

Neuralink ei ole ainoa yritys, joka on onnistunut asentamaan implantin ihmisaivoihin. Kaikille lääketieteellisiä laitteita valmistaville yrityksille ensimmäinen ihmistesti on kuitenkin merkittävä.

– Aivojen tietokoneisiin yhdistävää rajapintaa tutkivan yhteisön kannalta katsottuna on todettava, että vaikka monet yritykset työskentelevät kiehtovien tuotteiden parissa, on vain muutama yritys, joka on istuttanut laitteitaan ihmisiin. Neuralink on siten liittynyt melko pieneen ryhmään, toteaa professori Anne Vanhoestenberghe BBC:n uutisille.

– Tiedämme Elon Muskin olevan erittäin taitava luomaan julkisuutta yrityksilleen, professori lisäsi.

Ajatuksen voimalla

Musk ei aio jäädä tuleen makaamaan, vaan jatkaa mopo pystyssä kohti tulevaisuutta. Viestipalvelu X:ssä Musk ilmoittaakin, että Neuralinkin ensimmäinen tuote on nimeltään Telepathy (telepatia).

Telepathy mahdollistaa ”puhelimen tai tietokoneen ja niiden kautta melkein minkä tahansa laitteen hallinnan vain ajattelemalla”.

Neuralinkin aiemman ilmoituksen mukaan yhtiön tavoite on saada ihminen kommunikoimaan tietokoneen näppäimistön ja hiiren kanssa pelkästään ajatuksen voimalla.

SUOMEN UUTISET