Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Laura Huhtasaari (ps.) tyrmää blogissaan väitteet, joiden mukaan EU:n kritisointi tarkoittaisi automaattista pelaamista Venäjän pussiin.

Helsingin Sanomat maalaili tostain pääkirjoituksessa sotaisia kauhukuvia Suomen tulevaisuudesta siinä tapauksessa, jos Suomi irroittautuisi EU:sta. Lehti antaa ymmärtää, että Suomi joutuisi EU:n ulkopuolella automaattisesti samaan asemaan kuin Ukraina tai Valko-Venäjä.

– Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska Suomella on erilaiset taloudelliset ja poliittiset suhteet Venäjän kanssa kuin Venäjän lähiulkomailla. Suomi ei ole Venäjän lähiulkomaa. Venäjän lähiulkomaa on venäläinen poliittinen termi, jolla tarkoitetaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen syntyneitä valtioita, Huhtasaari vastaa HS:n väitteisiin.

– Venäjällä pelottelu ei saa johtaa siihen, että Suomi ajautuu EU:ssa ajopuun asemaan, Huhtasaari painottaa.

– EU haluaa pyyhkiä pois valtioiden rajat ja muut esteet, jotka jakavat Euroopan suvereeneihin valtioihin. EU haluaa keskusjohtoisen hallinnon, jossa valta on harvojen käsissä. Suomalaisten asia ja suomalaismielisyys ovat täällä eurososialismin suurimmat vastustajat, ja siksi näistä hyveistä yritetään tehdä paheita. Ainoastaan suomalaiset puolustavat viiden miljoonan kielellistä ja kulttuurista suomalaista vähemmistökansaa.

– EU edistää ja kiihdyttää globalisaatiota. EU ei edistä paikallista päätöksentekoa, vaan on paikallisen päätöksenteon vastakohta. Pelkkään EU:n takertumalla emme kykene turvaamaan suomalaisten turvallisuutta ja kriittisiä etuja. Suomalaisten rooliksi ei voi jäädä pelkkä EU:n päätösten toimeenpano. EU ei ole ensisijaisesti suomalaisten asialla vaan globaalien jättiyritysten asialla.

Huhtasaari kummeksuu tapaa, jolla EU on – Neuvostoliiton tapaan – nostettu arvostelun yläpuolelle.

– Maailman vapain media, joksi Suomen mediaa kutsutaan, pönkittää EU:ta ja lyttää sen arvostelijat.

Huhtasaari painottaa haluavansa presidentinvaalikampanjaan haluavansa tehdä tilaa kriittiselle ja asiapohjaiselle EU-keskustelulle ilman, että sitä yritetään väkisin hiljentää leimakirveillä.

– Leimakirveet eivät ole keskustelua, saati argumentteja.

Blogi luettavissa kokonaisuudessaan täällä >

SUOMEN UUTISET