

LEHTIKUVA
Lehtinen pitää rangaistusten koventamista perusteltuna: ”On jo ajauduttu väärälle polulle, kun kouluissa tarvitaan poliiseja”
Hallituksen talousarvio julkaistiin maanantaina, ja eduskunnassa on käyty sen jälkeen kiivasta keskustelua eri hallinnonalojen osalta. Yksi keskusteluissa esille noussut asia on rangaistusten koventaminen. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää rangaistusten koventamista hyvänä asiana.
Uusimpien pohjoismaisten tutkimusten mukaan on saatu yhä enemmän viitteitä siitä, että rangaistusten koventamisella olisi positiivisia seurauksia. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen pitää tosiasiana, että usein rikoksen tekijä on rikoksen uusija.
– Näin ollen mitä pidempään on vankilassa, niin sitä epätodennäköisemmin ei ole myöskään surmaamassa ketään. Lisäksi pidemmän vankeusjakson on todettu vaikuttavan positiivisesti vankien terveyteen, Lehtinen perustelee.
Ongelmat otettava tosissaan
Nuorten rikollisuus, katuväkivalta ja ryöstöt ovat lisääntyneet. Teot ovat myös raaistuneet. Lisääntyneestä ilmiöstä huolimatta Suomi ei ole rikollisuuden osalta Ruotsin tasolla. Lehtinen painottaa, että tilanne ei saa myöskään edetä sille tasolle.
– Pidän tärkeänä, että ongelmat otetaan nyt tosissaan. Hallitus on tunnistanut ongelman vakavuuden ja toiminut sen mukaisesti. Pelkästään katu- ja jengirikollisuuden torjuntaan on varattu 5 miljoonaa. Etenkin kovimmat rikolliset on saatava kaduilta vankilaan. Kovat rangaistukset toimivat viestinä muille, että rikos ei kannata, Lehtinen täsmentää.
Turvallisuus taattava kouluissa
Väkivalta ei ole lisääntynyt ainoastaan kaduilla vaan myös kouluissa. Suuntaus on huolestuttava ja ottanut vaikutteita nimenomaan vapaa-ajalla tapahtuvasta jengiytymisestä. Hallitus pyrkii palauttamaan turvallisuuden kouluihin lisäämällä kaksi miljoonaa euroa pelkästään koulupoliisitoimintaan. Lehtisen mukaan turvallisuus kouluissa on taattava.
– On jo ajauduttu väärälle polulle, kun kouluissa tarvitaan poliiseja. Oppimisympäristön pitää olla kaikille turvallinen, mikä on itsestään selvää. Ideaalissa tilanteessa opettajien auktoriteetin pitäisi riittää. Nyt on kuitenkin tultu tilanteeseen, että koulukuri on menetetty ja hallituksen panostukset ovat tarpeellisia, Lehtinen päättää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lasten ja nuorten rikollisuus kuri koulupoliisi Rami Lehtinen opettajien auktoriteetti rangaistusten koventaminen kouluväkivalta katuväkivalta oppimisympäristö Jengirikollisuus Turvallisuus talousarvio
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsi kolminkertaistaa vankipaikkojen määrän – lisää tilaa myös ulkomailta

Jimmie Åkesson poistaisi kansalaisuuden heiltä, jotka eivät halua elää Ruotsissa maan tavalla: ”Sopeutukaa tai muuttakaa muualle”

Koulupoliisille ensi vuonna kaksi miljoonaa euroa lisärahaa – tavoitteena lasten ja nuorten hyvinvointi, laillisuuskasvatus sekä kiusaamisen ja väkivallan ehkäisy
Hallitus tekee vahvoja panostuksia sisäiseen turvallisuuteen. Tämän osoituksena poliisin rahoitusta lisätään niin, että poliisien määrä kasvaa 8 000 poliisiin vaalikauden loppuun mennessä.

Oikeusministeri Leena Meri kolumnissaan: Nuorisorangaistus otetaan täyteen käyttöön
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää