

LEHTIKUVA
Liikkumattomuudesta Suomelle miljardien eurojen kustannukset – Koponen: “Mikäli meillä ei työelämässä ole työkykyisiä työntekijöitä, ei meillä kohta ole hyvinvointiyhteiskuntaakaan”
Liikkumattomuudesta ja paikallaanolosta koituu Suomelle vuosittain yli 4,7 miljardin euron kustannukset. Ennustetaan, että vuonna 2040 vain 2 prosenttia 50-vuotiaista omaa hyvän kestävyyskunnon. Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen pitää tilannetta katastrofaalisena jo pelkästään työelämän tulevaisuuden näkökulmasta.
– Hyvinvointiyhteiskunta syntyy työstä. Mikäli meillä ei työelämässä ole työkykyisiä työntekijöitä, ei meillä kohta ole hyvinvointiyhteiskuntaakaan. Liikkumattomuuden hinta tulevaisuudessa on niin suuri, että sitä ei nyt tunnuta edes käsittävän, parahtaa perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen.
– Liikunnallisen elämäntavan ei tarvitse myöskään olla kallista. Paljonko maksaa se, että valitset käyttää portaita etkä hissiä? Paljonko maksaa se, että syöt hieman kevyemmin? Tämä ei ole pelkästään kiinni valtion rahoista, vaan myös ihmisten korvien välistä. Meillä jokaisella on vastuu omasta hyvinvoinnista, Koponen muistuttaa.
Liikunta vaikuttaa kaikkeen
Koposen mukaan Suomen ja Euroopan kriisinkestävyydenkin kannalta tulee liikkumattomuuteen saada kulttuurinen täyskäännös. Koponen näkee, että EU:n sietäisikin ohjata Suomeen rahoitusta siten, että se edistäisi liikunnallista elämäntapaa. Koponen muistuttaa, että Suomi maksaa EU:lle enemmän rahaa kuin saamme sieltä takaisin.
– Liikunta vaikuttaa ihan kaikkeen. Työmotivaatio, mielenterveys, tehokkuus ja koko yhteiskunnan hyvinvointi parantuisivat huomattavasti, jos kaikki nostaisivat takapuolen ylös penkistä ja lähtisivät liikkumaan, Koponen jyrähtää.
Mikäli Koponen valitaan europarlamenttiin, on hän luvannut lahjoittaa tuhat euroa kuukaudessa hyväntekeväisyyteen suomalaisten järjestöjen kautta. Hän pitää selvänä, että osa rahoista menisi vähävaraisten urheilun tukemiseen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Eurovaalit 2024 uhka hyvinvointiyhteiskunnalle liikunnan vaikutukset liikkumattomuuden kustannukset liikkumattomuus kriisinkestävyys hyvinvointiyhteiskunta Ari Koponen vähävaraiset hyvinvointi työelämä Euroopan unioni mielenterveys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Liikunta lisää kykyjämme ja säästää yhteisiä eurojamme – Strandman: Liikkumattomuuden hintalappu on maassamme lähes 4 miljardia euroa

Liikkumattomuus on vakava yhteiskunnallinen ongelma – Elomaa: “Liikunta on henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin – siis oikeastaan kaiken – perusta”

Teemu Keskisarjan kolumni: Hajamietteitä Elokapinaviikoilta

Liikkumattomuus maksaa Suomelle miljardeja vuodessa – Suomi liikkeelle -ohjelma laittaa suomalaiset liikkeelle

Suomi liikkeelle -ohjelma käynnistyi – Strandman: Liikkumattomuuden hintalappu on jo yli 14 miljardia euroa vuosittain
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.
