Kansanedustaja Jani Mäkelä sanoo, että perussuomalaisten kärkiteemaksi nostettu kansallisen edun ja sisäisen solidaarisuuden edistäminen tulee syksyllä näkymään kaikessa perussuomalaisten toiminnassa eduskunnassa.

Autoilijoita ei saa kurittaa

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Mäkelä on liikenne- ja viestintävaliokunnan sekä EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan jäsen.

– Kansallisen edun edistäminen näkyy omassa työssäni vahvasti niiden asioiden kautta, joita käsittelen valiokunnissa. Liikennevaliokunnassa puolustan erityisesti suomalaisen autoilijan etua.

– Autoilijaa ei saisi enää kuristaa enempää esimerkiksi erilaisilla veronkorotuksilla tai muulla sääntelyllä. Auto on kuitenkin Suomessa monille välttämätön liikkumiselle ja edellytys työssä käynnille, Mäkelä painottaa.

Hallitus pyrkii säätämään huonompia lakeja

Hänen mukaansa kaikessa hallituksen toiminnassa näkyy nöyristeleminen EU:n edessä.

– EU määrää yllättävän paljon kansallisesta lainsäädännöstämme. Silti hallitus pyrkii monissa tapauksissa säätämään jopa kansallisesti huonompia ja epäedullisempia lakeja kuin mitä EU edes määrää. Tässä ei ole järkeä, Mäkelä sanoo.

Kansallisomaisuutta sosialisoidaan

Esimerkkinä hän nostaa liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) vahvasti ajaman raideliikenteen kilpailuttamishankkeen, jonka vaatimus perustuu EU-asetukseen. VR on tarkoitus pilkkoa neljäksi yhtiöksi ja rautatieliikenne samalla avattaisiin kilpailulle.

– Ei ole mitenkään itsestään selvää, että EU-lainsäädäntö velvoittaisi markkinoiden avaamista kilpailulle, kuten hallitus on nyt tekemässä. Kilpailutukseen liittyy paljon epäkohtia, joista keskeisenä kansallisomaisuutemme sosialisointi tässä yhteydessä.

– Sinänsä en vastusta raideliikenteen kilpailua, mutta siinä toimijoiden pitäisi tehdä omat kalustoinvestoinnit eikä tulla ”valmiiseen pöytään”.

Kansallinen etu nostettava etusijalle

Mäkelän mukaan perussuomalaisten kärkiteemaksi nostettu kansallisen edun ja sisäisen solidaarisuuden edistäminen tulee syksyllä näkymään kaikessa perussuomalaisten toiminnassa eduskunnassa.

Perussuomalaiset on johdonmukaisesti vaatinut kiristyksiä turvapaikka- ja palautuspolitiikkaan

– Nämä vaatimukset on kirjattu myös hallitusohjelmaan, mutta toistaiseksi hallituksella ei juuri ole ollut halua noudattaa omaa ohjelmaansa, Mäkelä ihmettelee.

SUOMEN UUTISET